To je to što me zanima!

Gianluigi Buffon: Mogu igrati još 4 godine na visokoj razini

Neigranje u Ligi prvaka definitivno je frustrirajuće za igrače poput mene i Alessandra Del Piera, jer mi imamo naviku igranja na toj razini, kaže golman Juventusa Buffon
Vidi originalni članak

Legenda talijanskog nogometa i Juventusa Gianluigi Buffon (33) javno je priznao svoju frustraciju zbog sporog napretka “stare dame” u namjeri da ponovo postane europska sila.

Torinski klub je 2006., zbog afere oko namještanja zvanom "Calciopoli", bačen u niži rang natjecanja i od tada traje njihova borba za vraćanjem na staze stare slave. Protekle dvije sezone Juventus je završavao na sedmom mjestu domaćeg prvenstva što definitivno nije zadovoljilo njihovu vratarsku jedinicu Buffona.

- Prije pet godina kada se naša priča promijenila, “oženio” sam se za projekt kluba koji ga je trebao vratiti u život. Klub je pokušao pratiti plan tog projekta, ali rezultati su kaskali. No, tu smo gdje jesmo i moramo što prije doseći neke ciljeve zadane otprije pet sezona – rekao je Buffon.

Jedan od njih je i ponovno konkuriranje za naslov prvaka Europe.

- Neigranje u Ligi prvaka definitivno je vrlo frustrirajuće za igrače poput mene i Alessandra Del Piera, jer mi imamo naviku igranja na toj razini. Činjenica da nećemo nastupati u tom natjecanju ove sezone znači da svi moramo raditi i više nego dobro, jer će sezonu nakon ove samo tri talijanska kluba igrati Ligu prvaka, što će biti još teže doseći – veli Talijan.

Juventus, inače najuspješnji talijanski klub u domaćem prvenstvu, u lovu je na nekolicinu vrhunskih igrača ovog ljeta među kojima su Serio Agüero i Giuseppe Rossi kako bi se pokušali suprotstaviti Milanu i Interu u novoj sezoni. Buffon je svjestan činjenice da je njihovo neigranje u Ligi prvaka i relativno mali budžet u usporedbi s ostalim klubovima Europe manje zanimljiv potencijalnim prinovama.

- Juventus je trenutno manje poželjnija destinacija nego prije, jer najbolji igrači današnjice žele igrati za klub koji nastupa u Ligi prvaka. Nažalost, mi nismo u Ligi prvaka i nemamo budžet kao španjolski, njemački ili engleski klubovi kojim bi privukli igrače. Razlika je prilično velika – realan je Buffon.

Talijan je svojim prelaskom iz Parme u Juventus postao najskuplje plaćeni vratar svih vremena. Transfer 2001. godine iznosio je vrtoglavih 53 milijuna eura. Iako današnji stučnjaci smatraju da bi Buffon trebao prije završetka karijere otići u neki bolji klub kako bi postigao sve što nije uspio s Juventusom, on negira takvo što.

- Šansa da napustim Juventus ne postoji. Kada se dvoje oženi, oboje se moraju i rastati. Ako se nešto i dogodi, ne ovisi samo o mojoj volji već i volji kluba. Trenutno se ništa ne događa. Nemam problema s ostajanjem u Juventusu ako je projekt tako ambiciozan kako trvde. Mogu igrati još četiri godine na visokoj razini. U trenutku kada me Italija prestane pozivati u reprezentaciju, tad ću se ostaviti nogometa – zaključio je Buffon. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • mido91gunit50 18.07.2011.

    on nije sad u stanju da brani ko prije da ne govorim za 4 god njega su unistile povrede nema od njeg nista

  • Neymar11 18.07.2011.

    uz Casillasa i Cecha, meni osobno najbolji golmani svijeta!

  • Stretford End 18.07.2011.

    Meni osobno kad je zdrav najbolji golman svijeta, no steta ozljeda koje je imao zadnjih sezona. Cijenim ga i zato sto iskreno voli Juventus, nije pobjegao kad pola momcadi kad su izbaceni u drugu ligu a mogao je prstom pokazat klub u koji zeli. Legenda Juventusa i nogometa opcenito!

Komentiraj...
Vidi sve komentare