Obavijesti

Sport

Komentari 9

Gianluigi Buffon: Mogu igrati još 4 godine na visokoj razini

Gianluigi Buffon: Mogu igrati još 4 godine na visokoj razini
1

Neigranje u Ligi prvaka definitivno je frustrirajuće za igrače poput mene i Alessandra Del Piera, jer mi imamo naviku igranja na toj razini, kaže golman Juventusa Buffon

VIDEO

Legenda talijanskog nogometa i Juventusa Gianluigi Buffon (33) javno je priznao svoju frustraciju zbog sporog napretka “stare dame” u namjeri da ponovo postane europska sila.

Torinski klub je 2006., zbog afere oko namještanja zvanom "Calciopoli", bačen u niži rang natjecanja i od tada traje njihova borba za vraćanjem na staze stare slave. Protekle dvije sezone Juventus je završavao na sedmom mjestu domaćeg prvenstva što definitivno nije zadovoljilo njihovu vratarsku jedinicu Buffona.

- Prije pet godina kada se naša priča promijenila, “oženio” sam se za projekt kluba koji ga je trebao vratiti u život. Klub je pokušao pratiti plan tog projekta, ali rezultati su kaskali. No, tu smo gdje jesmo i moramo što prije doseći neke ciljeve zadane otprije pet sezona – rekao je Buffon.

Jedan od njih je i ponovno konkuriranje za naslov prvaka Europe.

- Neigranje u Ligi prvaka definitivno je vrlo frustrirajuće za igrače poput mene i Alessandra Del Piera, jer mi imamo naviku igranja na toj razini. Činjenica da nećemo nastupati u tom natjecanju ove sezone znači da svi moramo raditi i više nego dobro, jer će sezonu nakon ove samo tri talijanska kluba igrati Ligu prvaka, što će biti još teže doseći – veli Talijan.

Juventus, inače najuspješnji talijanski klub u domaćem prvenstvu, u lovu je na nekolicinu vrhunskih igrača ovog ljeta među kojima su Serio Agüero i Giuseppe Rossi kako bi se pokušali suprotstaviti Milanu i Interu u novoj sezoni. Buffon je svjestan činjenice da je njihovo neigranje u Ligi prvaka i relativno mali budžet u usporedbi s ostalim klubovima Europe manje zanimljiv potencijalnim prinovama.

- Juventus je trenutno manje poželjnija destinacija nego prije, jer najbolji igrači današnjice žele igrati za klub koji nastupa u Ligi prvaka. Nažalost, mi nismo u Ligi prvaka i nemamo budžet kao španjolski, njemački ili engleski klubovi kojim bi privukli igrače. Razlika je prilično velika – realan je Buffon.

Talijan je svojim prelaskom iz Parme u Juventus postao najskuplje plaćeni vratar svih vremena. Transfer 2001. godine iznosio je vrtoglavih 53 milijuna eura. Iako današnji stučnjaci smatraju da bi Buffon trebao prije završetka karijere otići u neki bolji klub kako bi postigao sve što nije uspio s Juventusom, on negira takvo što.

- Šansa da napustim Juventus ne postoji. Kada se dvoje oženi, oboje se moraju i rastati. Ako se nešto i dogodi, ne ovisi samo o mojoj volji već i volji kluba. Trenutno se ništa ne događa. Nemam problema s ostajanjem u Juventusu ako je projekt tako ambiciozan kako trvde. Mogu igrati još četiri godine na visokoj razini. U trenutku kada me Italija prestane pozivati u reprezentaciju, tad ću se ostaviti nogometa – zaključio je Buffon. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu