To je to što me zanima!

Gigi Riva: Španjolce znamo, ali Hrvatska ima odličnu momčad

Gigi Riva, bivši igrač Cagliarija i najbolji strijelac reprezentacije Italije s kojom je 1968. osvojio EP vjeruje o prolaz 'azzurra', ali ne podcjenjuje nikoga u skupini
Vidi originalni članak

Gigi Riva, legendarni strijelac talijanske nogometne reprezentacije i zvijezda Cagliarija šezdesetih i sedamdesetih godina, komentirao je skupinu svoje Italije na Europskom prvenstvu 2012. godine.

- Dobra je skupina, definitivno se Italija može plasirati na prvo ili drugo mjesto - rekao je 67-godišnji Riva.

U skupini s Italijom, u čiji prolaz Riva vjeruje, nalaze se ne samo aktualni svjetski i europski prvaci Španjolci, i Irci predvođeni legendarnim talijanskim izbornikom Giovannijem Trapattonijem, već i Bilićevi izabranici koji bi vjerojatno imali što prigovoriti Rivinim prognozama.

Gigi Riva se nada prolazu 'azzurra', ali zna da to neće biti lak posao. Iako su talijanski mediji složni da je novi izbornik reprezentacije Italije, Cesare Prandelli, podigao igru posrnulih prvaka, bivši nogometaš koji je s reprezentacijom svoje zemlje 1968. osvojio zlato na Europskom prvenstvu ne podcjenjuje nikoga u skupini.

- Vrlo dobro znamo kako igra Španjolska. Igrali smo dosta s njima u posljednje vrijeme i tu ne postoje iznenađenja - pohvalio je Španjolce, a zatim se osvrnuo i na 'vatrene'.

- Hrvatski nogometaši su jako kvalitetni, to je dobra momčad - svjestan je da neće biti laka ni s Bilićevim izabranicima.

- Irska? Opet smo oči u oči s Giovannijem Trapattonijem, a Irska nam je znala zagorčati život. Skupina nije laka, ali s obzirom na kvalitetu koju Italija ima mislim da je sasvim izvedivo da prođemo - rekao je Riva.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • vlaka 03.12.2011.

    Cuja sam da je Platini uveo jos jednu skupinu, KAUČ skupinu da i nasi "dragiI" susjedi Srbi,Bosnaci,Slovenci i Crnogorci mogu sudjelovat na Eruopskome.xDDD :)))))))))

  • NikolaCro17 03.12.2011.

    Daj ajmo više bit prvaci europe da možemo na kup konfederacija pred sljedeće svjetsko prvenstvo :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare