To je to što me zanima!

Gimnastičari bježali s treninga iz razrušene dvorane, jedna je djevojčica lakše ozlijeđena...

"GK Petrinja i GK Sisak imaju preko 200 članova i čim se ovo zlo smiri djecu treba što prije vratiti u dvorane, na treninge, kako bi u druženju s vršnjacima zaboravili na ovu traumu" - kaže predsjednik Možnik.
Vidi originalni članak

Razoran potres magnitude 6.2 prema Richteru odnio je mnoge živote te porušio i oštetio jako puno objekata u Petrinji i okolici, među njima i sportske objekte. Iz Gimnastičkog kluba Petrinja stigle su fotografije prostorija njihovog kluba, koje su neprepoznatljive. Urušeni zidovi i krovovi, oštećene sprave... očito je da će i objekti i inventar trebati ozbiljnu obnovu, no najvažnije je da nitko od sportaša nije stradao.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

STRAVIČNE VIJESTI Više žrtava potresa: Preminulo je još nekoliko ljudi kraj Gline

U trenutku potresa gimnastičari su bili na treningu, uspjeli su svi na vrijeme pobjeći iz dvorane koja je pretrpjela ozbiljna oštećenja. Iz Hrvatskog gimnastičkog saveza objavili su kako je oštećena i dvorana u Sisku te su za večeras sazvali hitnu sjednicu Izvršnog odbora Hrvatskog gimnastičkog saveza, na kojoj će razmotriti kako najhitnije i najbolje pomoći pogođenim gimnastičkim klubovima i njihovim članovima.

MALI SPORT VELIKA SRCA Hrvači iz Varaždina dobili novac pa ga dali rivalima iz Petrinje

- Reagirali smo odmah jer želimo što prije pomoći našim prijateljima gimnastičarima. Pogođena su dva naša kluba GK Petrinja i GK Sokol Sisak, teško su stradali njihovi objekti, sreća da nije bilo smrti među sportašima, samo je jedna djevojčica lakše ozlijeđena dok su se djeca evakuirala s treninga.

- Plan je da već od sutra krenemo s akcijom prikupljanja donacija, pozvat ćemo sve naše klubove, kao i fizičke osobe da pomognu financijski koliko mogu, čim se ovo zlo smiri da što prije dvorane vratimo u funkciju i da se može u njima trenirati. Riječ je o preko 200 djece i smatramo da ih treba što prije vratiti treninzima, da zaborave na ovu traumu. Nije im ni do sada bila laka situacija, ali sada im pomoć hitno treba - kazao je predsjednik Saveza Mario Možnik.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • ntnk 24sata 29.12.2020.

    Zar nije stozer odnosno mjere donesene koje su zatvorile teretane dvorane i ostalo. Odjednom ovi treniraju kako???

Komentiraj...
Vidi sve komentare