To je to što me zanima!

Gipsova škola: 9 medalja s olimpijada, uopće nije loše

Austrija, koja ima stoput veći budžet od Hrvatske nema niti jednu medalju u muškom skijanju, lovi ih panika, jer naš Ivica Kostelić ima dvije, dvije više..
Vidi originalni članak

Devet olimpijskih medalja nije loša stvar za jednu obitelj..., rekao je Ante Kostelić, tvorac Ivičinog i Janičinog uspjeha. Cijeli život posvetio je sportu. Novac mu, na ljestvici prioriteta, nikad nije bio visoko. Iako, Austrijanci bi mu ponudili 'brda i doline’ da je njihova muška skijaška reprezentacija u Vancouveru osvojila barem pola od Ivičinih medalja.
- Sve moje potrebe zadovoljava kuća, koju već imam, i 5.000 dolara na mjesec - reći će reći Ante Kostelić. Šale na austrijski račun znao je pričati dok je Ivica tek počinjao.
- Baš me zanima kako će Austrijanci lomiti jezik izgovarajući I-vica Ko-stelić kad se bude penjao na pobjedničko postolje, zabavljao je Ante svoje prijatelje.
Njegov sin na postolje se u Vancouveru penjao dvaput, cijela austrijska muška reprezentacija -  niti jednom.
- Morat ćemo napraviti drastične rezove u trenerskoj školi - rekao je direktor austrijske skijaške reprezentacije.
Prije četiri godine, na ZOI-ju u Torinu, Austrijanci su se kući vratili s 14 medalja. Zapravo, jedine Zimske olimpijske igre gdje Austrijanci nisu osvojili niti jednu medalju u muškom skijanju, bile su one u Garmisch - Partenkirchenu 1936. Razlog? Nisu poslali niti jednog skijaša.
Uspoređivati Austriju i Hrvatsku u skijanju, je otprilike, kao izjednačiti madridski Real i Dinamo. Godišnji budžet hrvatskog saveza iznosi oko tri milijuna eura. Austrijski sto puta više. I zato nije ni čudo što se svi šale na austrijski račun, a uozbilje se i od srca čestitaju na spomen Gipsova i Ivičina imena.
- Baš me briga, u Vancouveru sam osvojio medalja koliko i cijela austrijska muška reprezentacija. Nije loše - napisao je na svom profilu na Twitteru Ted Ligety, zlatni iz Torina, od prije četiri godine.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • jedina1 01.03.2010.

    Slažem se s @mimas, nije Kostelić čudo, već osoba koja radi, odriče se mnogo čega, predan onome što voli i kao kruna tog rada dođe mu zaslužena medalja. To je normalan redosljed vrhunskog sportaša i ne vidim ja tu nikakvo čudo.

  • Puno Dajem Vladi 01.03.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • crnilabud 01.03.2010.

    ...deseta mora biti zlatna,govori ti B.B!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare