Obavijesti

Sport

Komentari 15

Gipsova škola: 9 medalja s olimpijada, uopće nije loše

Gipsova škola: 9 medalja s olimpijada, uopće nije loše
1

Austrija, koja ima stoput veći budžet od Hrvatske nema niti jednu medalju u muškom skijanju, lovi ih panika, jer naš Ivica Kostelić ima dvije, dvije više..

VIDEO

Devet olimpijskih medalja nije loša stvar za jednu obitelj..., rekao je Ante Kostelić, tvorac Ivičinog i Janičinog uspjeha. Cijeli život posvetio je sportu. Novac mu, na ljestvici prioriteta, nikad nije bio visoko. Iako, Austrijanci bi mu ponudili 'brda i doline’ da je njihova muška skijaška reprezentacija u Vancouveru osvojila barem pola od Ivičinih medalja.
- Sve moje potrebe zadovoljava kuća, koju već imam, i 5.000 dolara na mjesec - reći će reći Ante Kostelić. Šale na austrijski račun znao je pričati dok je Ivica tek počinjao.
- Baš me zanima kako će Austrijanci lomiti jezik izgovarajući I-vica Ko-stelić kad se bude penjao na pobjedničko postolje, zabavljao je Ante svoje prijatelje.
Njegov sin na postolje se u Vancouveru penjao dvaput, cijela austrijska muška reprezentacija -  niti jednom.
- Morat ćemo napraviti drastične rezove u trenerskoj školi - rekao je direktor austrijske skijaške reprezentacije.
Prije četiri godine, na ZOI-ju u Torinu, Austrijanci su se kući vratili s 14 medalja. Zapravo, jedine Zimske olimpijske igre gdje Austrijanci nisu osvojili niti jednu medalju u muškom skijanju, bile su one u Garmisch - Partenkirchenu 1936. Razlog? Nisu poslali niti jednog skijaša.
Uspoređivati Austriju i Hrvatsku u skijanju, je otprilike, kao izjednačiti madridski Real i Dinamo. Godišnji budžet hrvatskog saveza iznosi oko tri milijuna eura. Austrijski sto puta više. I zato nije ni čudo što se svi šale na austrijski račun, a uozbilje se i od srca čestitaju na spomen Gipsova i Ivičina imena.
- Baš me briga, u Vancouveru sam osvojio medalja koliko i cijela austrijska muška reprezentacija. Nije loše - napisao je na svom profilu na Twitteru Ted Ligety, zlatni iz Torina, od prije četiri godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...