To je to što me zanima!

Glock se zabio ravno u zid sa 230 km/h, nije mu ništa

Kvalifikacije za Veliku nagradu Japana obilježile su brojne nesreće, sa staze u izletili Glock, Webber, Buemi, Kovalainen, Alguersuari...
Vidi originalni članak

Glatko je prošao šikanu i gotovo idealnom putanjom ušao u oštri desni zavoj, zadnji prije ulaska u ciljnu ravninu na stazi u Suzuki. No čini se kako je Timo Glock (27) ipak bio malo prebrz, njegova je Toyota u punoj brzini, s više od 230 km/h, izletjela sa staze i silovito se zabila u zaštitnu ogradu. Nije ga usporio niti pojas pijeska, nosom bolida “probio” je blok starih automobilskih guma, koje su barem donekle ublažile silinu udarca. Dijelovi bolida letjeli su na sve strane, podignuo se velik oblak prašine, a u prvom se trenutku činilo kako je Glock prošao bez težih ozljeda. Brzo je izvadio volan, no nije mogao izaći iz smrskanog bolida. Liječnička je ekipa odmah stigla, izvukli su nesretnog Nijemca iz kokpita, položili ga na nosila, stavili mu masku s kisikom i dali mu infuziju te ga helikopterom prevezli do bolnice. Drugi krug kvalifikacija za Veliku nagradu Japana prekinut je tek nakon njegove nesreće iako su prije njega izletjeli Buemi, Kovalainen i Alguersuari. Ipak, iz bolnice su stigle dobre vijesti.
- Ima manju posjekotinu na nozi, sve će biti u redu - javili su iz momčadi Toyote. Zbog nepoštovanja žutih zastava na stazi nakon nesreće pomicanjem na začelje kažnjeni su vozači Brown GP-a Barrichello i Button te Renaultov Alonso. S prve startne pozicije krenut će Nijemac Sebastian Vettel u Red Bullu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ducy18vk 03.10.2009.

    to danas u japanu nije bilo normalno....previse su red bullova popili pa poceli letit u ograde

Komentiraj...
Vidi sve komentare