To je to što me zanima!

Golf odjednom i nije tako dosadan kao što mislimo

Ove ljepotice su razlog zašto ženski golf postaje popularniji čak i od Tigera Woodsa. Među 25 najzgodnijih sportašica našlo se čak pet golferica
Vidi originalni članak

Golf je u SAD-u već godinama jedan od najjačih sportova s golemim nagradnim fondovima, a Tiger Woods spada među najbogatije sportaše svijeta. S druge strane, zbog nedostatka vrhunskih igrača kod nas golf ima status (bez podcjenjivanja dotičnih sportova) sinkroniziranog plivanja, ritmičke gimnastike ili akrobatskog rock’n’rolla, gdje čak i potpuno nezainteresirani gledatelji barem mogu uživati u pogledu na ljepotice. Srećom, i golf ima savršene promotorice sporta za širu publiku.
Primjerice, u izboru časopisa Hollyscoop među 25 najzgodnijih sportašica svijeta našlo se čak pet golferica. Ljudi ih primjećuju, a time i sponzori, pa neke mogu i izvan zelenih površina zaraditi i po nekoliko milijuna dolara na godinu.
Ako je Ana Kurnjikova više zaradila od sponzorskih ugovora i “fuša” u manekenstvu nego od tenisa, tko kaže da njenim putem ne mogu poći i golferice. Ima dovoljno djevojaka koje itekako znaju s palicama, a još su k tome pravi mamac za fotoaparate. “Missica svjetskoga golfa” Natalie Gulbis dobro zarađuje i na terenima i izvan njih, kao i atraktivna Paula Creamer. S druge strane, Michelle Wie postala je zvijezda još sa 14 godina, a ni sa 19 još nema osvojeni turnir. I djevojke poput Anne Rawson i Erice Blasberg zasad se više “švercaju” na izgled. A rabiti “puttere” i ostale palice uvijek mogu naučiti.

ZGODNA NEĆAKINJA TIGERA WOODSA USKORO U LPGA
Cheyenne Woods (19) osvojila je više od 30 tunira u amaterskoj konkurenciji i uskoro će biti profesionalka. Iako odlično izgleda, to ne želi pokazati kao neke njezinie “slobodnije” kolegice u golfu...

MICHELLE WIE
Poznata je da teško prima poraze pa je često radila mini-skandale na terenu. Michelle (19) je Nikeova manekenka, a dosad je u golferskoj karijeri zaradila 303.000 dolara. Nije još osvojila nijedan turnir.

PAULA CREAMER
Paula (22) je jedna od najboljih svjetskih golferica. U karijeri je zaradila više od šest milijuna dolara, a na godinu zaradi još pet milijuna od sponzorskih ugovora. Nadimak joj je Pink Panther zbog ružičastih detalja na opremi, no navodno je prava pantera i izvan terena.

ERICA BLASBERG
Amerikanka je golfom zaradila tek 316.000 dolara, no živi od poziranja za tvrtku Puma, s kojom ima unosan ugovor. Proglašena je za jednu od najzgodnijih golferica.

ANNA RAWSON
Prema mnogima najzgodnija golferica na LPGA Touru, Anna Rawson (27), nije previše uspješna golferica, ali uspješno pozira.

NATALIE GULBIS
Pozirala je za FHM, snimala golišave kalendare, imala je vlastiti TV show i pravi je seks-simbol LPGA Toura. U golferskoj karijeri zaradila je gotovo četiri milijuna dolara, no puno više namaknula je ostalim aktivnostima.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • _marin32_ 25.07.2009.

    http://hr.test-iq.com/#114704

  • kalimeroNa2 23.07.2009.

    Golf nije sport nego rekreacija. Al komadi su nema sta! Slazem se, zenski golf na TV :) Nedjeljom, umjesto HNL-a :)

  • gallaz 23.07.2009.

    Ove se dobro snslaze s palicom :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare