To je to što me zanima!

Golijada na Giuseppe Meazzi: Livaja zagorčao bivšem klubu

Atalanta je proigrala ulaskom Marka Livaje u 54. minuti. Hrvatski napadač asistirao je za gol dvije minute kasnije, a u 65. minuti izborio je penal koji je realizirao Denis
Vidi originalni članak

Odličnu utakmicu na Giuseppe Meazzi u 31. kolu Serie A odigrali su Inter i Atalanta. Na kraju je palo sedam golova, a utakmici punoj preokreta pobijedila je Atalanta 4-3.

Inter je poveo u 43. minuti. Nakon ubacivanja iz kornera pogodio je Tommaso Rocchi kojem je to bio 100. gol u talijanskoj ligi.

Atalanta je proigrala ulaskom Marka Livaje u 54. minuti. Samo dvije minute kasnije hrvatski napadač dao je idealnu loptu s desne strane, a Bonaventura ju je pospremio iza Handanovića za 1-1.

Izjednačenje nije trajalo niti minutu. Ricky Alvarez iskoristio je nesporazum u obrani Atalante i glavom pogodio za 2-1. Samo četiri minute kasnije Alvarez je zabio i svoj drugi gol. Slomio je svog čuvara na desnoj strani kaznenog prostora i pogodio za 3-1.

U 65. minuti Marko Livaja pao je u kaznenom prostoru Intera iako je to bilo daleko od lopte. Sudac nije dvojio i sudio je penal. Iako je Handanović pogodio stranu, udarac Denisa bio je jak i precizan te je smanjen rezultat na 3-2.

Potpuni povratak Atalante se dogodio u 71. minuti. Denis si je stvorio prostor i s 13-14 metara pogodio od stative u prvi kut za 3-3.

Nogometaši Intera nisu se ni oporavili od tog šoka, a samo šest minuta kasnije dogodio se novi. Bonaventura je ubacio s desne strane, a Denis je udarcem iz prve kompletirao hat-trick za pobjedu Atalante 4-3.

Do kraja utakmice bilo je nekoliko sumnjivih situacija u šesnaestercu Atalante, ali sudac se nijednom nije odlučio pokazati na bijelu točku.

U samoj završnici zaiskrilo je među igračima, a  najgore je prošao igrač Atalante Raimondi koji je dobio izravni crveni karton.

U četvrtoj minuti sudačke nadoknade Ranocchia je ostao samo na dva, tri metra od gola Atalante, ali pucao je loše i promašio je cijeli gol.

Mateo Kovačić odigrao je cijelu utakmicu za Inter i bio je jedan od istaknutijih pojedinaca na terenu.

U drugoj večerašnjoj utakmici Napoli je kao domaćin bio bolji od Genoe 2-0. Golove su zabili Pandev i Džemaili.

Nakon 31. kola Juventus je vodeći sa 71 bodom. Napoli je na drugom mjestu s devet bodova manje, Milan je treći s 58 bodova. Inter je ostao na petom mjestu s 50 bodova.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • chelseaMG 08.04.2013.

    nije mi jasno kako bilo koja momčad može izgubiti nakon 3:1 i to još u drugom poluvrijemenu. šteta samo da ga livaja nije utrpao, premda je odigrao fenomenalnu tekmu.

  • MarinoValentić 08.04.2013.

    Pa ga vi prodajte..

  • shit_happens_ 08.04.2013.

    a i taj inter od svakog gubi :((

Komentiraj...
Vidi sve komentare