To je to što me zanima!

Goluža: Da su golmani bili kao lani, sve bismo gazili 10 razlike

Uz pravi doprinos golmana sigurno bismo igrali u polufinalu. Ali oni nisu glavni krivci, svi smo jednako krivi, kao što smo i ranije svi bili zaslužni, istaknuo je izbornik
Vidi originalni članak

Deset obrana imao je Ivan Pešić protiv Poljske i to je bilo dovoljno za sigurnu pobjedu. Iako ih je poljski golmanski dvojac imao gotovo dvostruko više.

- Eto, i s takvim omjerom obrana mi dobijemo jaku Poljsku. Zato stalno i ponavljam, da smo imali potporu golmana, ne bismo bili tu gdje jesmo. Da su imali pet ili šest obrana više po utakmici, mi bismo sigurno igrali u polufinalu. Baš me zanima gdje bi druge momčadi bile s takvim doprinosom golmana kakav smo mi imali - uvjeren je Slavko Goluža.

- Na ovom turniru igrali smo jako dobru obranu, prisiljavali smo protivnike da dugo kruže oko nas, da bacaju lopte po tribinama. Samo nam je nedostajalo tih nekoliko obrana golmana. Ali ne mislim da smo pogriješili u odabiru golmana, Mirko jednostavno nije bio u formi, a to se događa - kaže izbornik.

Prošle zime, na EP-u u Austriji, nije bio izbornik, ali bio je prvi Červarov suradnik. Pa je povukao paralelu između ovog i prošlog turnira.

- U Austriji je naš drugi golman bio Čarapina, u tom trenutku golman Poreča, ali Alilović je bio na 15 obrana po utakmici. Da je ovdje bio u takvoj formi, 'gazili' bismo sve protivnike sa po deset razlike. No ne želim mu ništa zamjerati, puno je puta Mirko vadio momčad – rekao je Goluža.

Unatoč svemu tome, Goluža ne dozvoljava konstataciju da su golmani glavni krivci što nisu ostvarena visoka očekivanja javnosti.

- Ne, nisam to rekao! Već sam to naglasio i sad ću ponoviti. Svi smo jednako krivi za svaki neuspjeh, jednako kao što smo i svi bili zaslužni za sve one uspjehe proteklih godina. Ne želim da se u bilo koga upire prstom - kaže Goluža, koji zna i razloge slabijih igara Domagoja Duvnjaka:

- Nemam namjeru biti njegov odvjetnik, ali ne smijemo zaboraviti da je Domagoj bio na operaciji neposredno prije prvenstva, vratio se na teren 15-ak dana prije njegova početka i to se mora osjetiti.

Da je sve bilo u redu, u Švedskoj bi bili i neki igrači kojih nema u momčadi.

- S Ljubom Vukićem imao sam velike planove, no na njega zbog ozljede nismo mogli računati. Otpao je i Horvat, Čupić, Sulić... I još su nam se na početku turnira ozlijedili Duvnjak i Kopljar, dva jako važna igrača u našoj koncepciji - nabrojio je probleme Goluža.

Duvnjak: 'Ubila' me stativa protiv Srbije

Čekamo pravog Domagoja Duvnjaka otkad se vratio nakon ozljede, ali nikako da ga dočekamo. A trebao je biti velika snaga ove hrvatske reprezentacije.

- Istina je da nisam baš u bajnoj formi. Očekivao sam i sam da ću odigrati puno bolje, da ću na poziciji srednjeg vanjskog rasteretiti Ivana, ali... - počeo je Duvnjak i nastavio:

- Od one stative u kontri protiv Srbije pokušavao sam se dizati, kao što se događalo na ranijim turnirima, ali nikako da odigram kako znam. Inače, nakon te stative bio sam u zaista teškom stanju i moram zahvaliti suigračima što su napravili sve da me vrate u život.

Ostao je još samo Island.

- Nadam se da ću barem u toj utakmici biti u pravom izdanju, no već gledam i u budućnost. Na EP-u u Srbiji iduće zime ovakve moje igre se, vjerujem, neće ponoviti - kaže Domagoj.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • leopard1234 27.01.2011.

    ajde sta pricate.......pa dobro vam je covjek rekao , da je bilo 5/6 obrana vise mi bi igrali polufinale.....ovakav Balic ne treba nikom jer ljudi moji lik se ponasao kao da je on izmislio rukomet.....kad se svi spuste malo na zemlju na iducem prvenstvu bi mogli razmisljat o nekom rezultatu.... istina je da ce Goluza morati raditi malo na autoritetu i to zahvaljujuci ponajprije onakovome Balicu

  • mmatek22 27.01.2011.

    hrvatska je do sada igrala 3-2-1 obranu,koja je fenomenalno funkcionirala...a vjerojatno je jasno ako imas dobru obranu,onda ni golmanu nije tesko braniti...mudri goluza se prebacio na 6-0 za koju se ja ne sjecam da smo ikad igrali...ta obrana se igrala katastrofalno...dolazilo se do lakih suteva...a kad ti idu udarci po 100 na sat ne vjerujem da se tu sta moze osim neke srece...dobra obrana=dobar golman...nisu golmani krivi...da bi nesto funkcioniralo treba biti sve na nivou...za mene je taj goluza sam i jedini krivac...neigranjem 3-2-1 je isto ko da nam je netko sa zastave maknuo šahovnicu...zato goluza,suti i pokrij se...

  • Realno25 26.01.2011.

    goluža daj molim te ne seri,ne misliš valjda da se toliko malo razumijemo u rukomet da ti povjerujemo u priče o tvojoj "super obrani"....po meni najlošije izdanje do sad,neznam što si mislio bez kontakta obranit gol,malo si pogledaj francusku pa ćeš vidjet kako igrači idu na protivnika a ne da ga gledaju i mole boga pa valjda ovaj put neće zabit!

Komentiraj...
Vidi sve komentare