To je to što me zanima!

Gonzalezu bez borbe naslov u Vina del Maru

Argentinac Juan Monaco prije početka je predao finale zbog ozljede gležnja koju je zadobio u finalu parova. Gonzu je ovo deveta titula karijere
Vidi originalni članak

Fernando Gonzalez je do trećeg naslova pobjednika na turniru u Vina del Maru, a devetog u karijeri, stigao bez da je osvojio i jedan poen u finalu! Argentinac Juan Monaco, postavljen za 3. nositelja, nije mogao na teren zbog ozljede gležnja, pa je predao meč bez borbe
- Sretan sam što sam još jednom osvojio ovaj turnir, ali i tužan što Monaco nije mogao igrati. On je odličan tenisač, ali i još bolja osoba. Teško mu je što nije mogao igrati finale, i što će vjerojatno morati propustiti i Davis Cup sljedećeg tjedna. Mi smo dobri prijatelji, nadam se da će se brzo oporaviti – izjavio je Gonzalez, prvi nositelj turnira koji se igrao za nagradni fond od 462 tisuće dolara.
Gonzalez je na domaćem terenu u Vina del Maru bio pobjednik i 2002. te 2004. godine, a finalist 2005. Za njega je "finale" zapravo bio polufinalni dvoboj protiv nepostavljenog Urugvajca Pabla Cuevasa, u kojem je spasio dvije meč lopte u 12. gemu drugog seta na putu prema pobjedi 6-7(4), 7-6(6), 6-2, nakon dva sata i 47 minuta borbe!
Monaco je, pak, u polufinalu svladao Španjolca Santiaga Venturu 6-2, 6-4, a ozljedu gležnja je zaradio u u drugom setu finala parova, u kojem je sa sunarodnjakom Maximom Gonzalezom igrao protiv dvojice drugih Argentinaca, Acasusa i Prieta.
Monaco je prošle godine osvojio sva tri ATP turnira na zemljanoj podlozi, na kojima je bio finalist, te je na zemlji upisao 28 pobjeda i 8 poraza. Više pobjeda od njega na zemlji (31) u 2007. imao je samo Rafael Nadal.

ATP Vina del Mar, finale:
Gonzalez (1) – Monaco (3) predaja bez borbe

parovi, finale:
Acasuso/Prieto (4) – M. Gonzalez/Monaco 6-1, 3-0, predaja

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare