To je to što me zanima!

Goran Tomić našao novi klub, ponovno odlazi u inozemstvo

Bivši trener Šibenika, Istre, Lokomotive i Rijeke odlazi u Aziju. Potpisao je ugovor s Al-Nasrom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji je raskinuo s Nijemcem Finkom
Vidi originalni članak

Bio je u ozbiljnim kombinacijama za preuzimanje klupe Osijeka, ali zapelo je na ugovoru s bivšim poslodavcem Rijekom i odštetom pa je nakon svega odlučio uzeti pauzu i prelomio.

POGLEDAJTE VIDEO: Zvijezde HNL-a u novoj kampanji

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Goran Tomić (45) odlazi u Dubai i postaje novi trener Al-Nasra, trostrukog prvaka Ujedinjenih Arapskih Emirata. Riječani zbog toga neće zaraditi jer bi odštetu do Nove godine za njegov angažman morali platiti samo klubovi iz HNL-a. Pisali smo kako je sve dogovoreno, a sada je stigla i potvrda. 

- Doma sam i uživam, pratim i analiziram utakmice za sebe i svoje napredovanje, a sve su opcije otvorene - rekao nam je Tomić u intervjuu prije utakmice Salzburga i Dinama u Ligi prvaka.

Tomić ima međunarodno trenersko iskustvo iz Kine, gdje je radio u Pekingu, Tianjinu, Zheijangu i Shenzhenu kao pomoćnik Sven-Göranu Erikssonu, a sad se prvi put odlučio za Bliski istok.

Al-Nasr Sport Club otpustio je Nijemca Thorstena Finka (55) nakon sedam uzastopnih utakmica bez pobjede u prvenstvu i velikih 13 bodova zaostatka za prvim mjestom. Za njega su Rigi morali platiti milijun i pol eura odštete, ali su prešli i preko toga zbog krize rezultata.

Iako je rana faza prvenstva, Tomićev klub našao se u borbi za ostanak jer je 12. od 14 klubova Arapske zaljevske lige. Tamo su svojevremeno radili i hrvatski stručnjaci Luka Bonačić (67, od 2008. do 2009.) i Kruno Jurčić (52, od 2019. do 2021.).

Najveće zvijezde Al-Nasra su, dakako, stranci. Portugalac Tozé (29) izdanak je Portove nogometne škole i vrijedi 4,8 milijuna eura, Marokanac Adel Taarabt (33) ima iskustvo francuske, engleske, talijanske i portugalske lige, a Ryan Mendes (32) sa Zelenortskih Otoka bio je u Lilleu, Nottinghamu, Kayserisporu.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • clarence_1 05.11.2022.

    Pa jel nebu isel u hihihihi hahahajduk

  • 05.11.2022.

    nas bum treniral samo ovaj tv serviser nece nitko htel doc u dinamo dok nam je gazda na medunarodnoj treralici

  • 05.11.2022.

    ipak ne bum dosel u dinamo jer je on posten a mi smo kriminalni htel mi to priznat ili ne

Komentiraj...
Vidi sve komentare