Obavijesti

Sport

Komentari 8

Goran Tomić našao novi klub, ponovno odlazi u inozemstvo

Goran Tomić našao novi klub, ponovno odlazi u inozemstvo

Bivši trener Šibenika, Istre, Lokomotive i Rijeke odlazi u Aziju. Potpisao je ugovor s Al-Nasrom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji je raskinuo s Nijemcem Finkom

VIDEO

Bio je u ozbiljnim kombinacijama za preuzimanje klupe Osijeka, ali zapelo je na ugovoru s bivšim poslodavcem Rijekom i odštetom pa je nakon svega odlučio uzeti pauzu i prelomio.

POGLEDAJTE VIDEO: Zvijezde HNL-a u novoj kampanji

Pokretanje videa...

Svi smo jedna obitelj 01:33

Goran Tomić (45) odlazi u Dubai i postaje novi trener Al-Nasra, trostrukog prvaka Ujedinjenih Arapskih Emirata. Riječani zbog toga neće zaraditi jer bi odštetu do Nove godine za njegov angažman morali platiti samo klubovi iz HNL-a. Pisali smo kako je sve dogovoreno, a sada je stigla i potvrda. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Al Nasr SC (@alnasr_sc)

- Doma sam i uživam, pratim i analiziram utakmice za sebe i svoje napredovanje, a sve su opcije otvorene - rekao nam je Tomić u intervjuu prije utakmice Salzburga i Dinama u Ligi prvaka.

Tomić ima međunarodno trenersko iskustvo iz Kine, gdje je radio u Pekingu, Tianjinu, Zheijangu i Shenzhenu kao pomoćnik Sven-Göranu Erikssonu, a sad se prvi put odlučio za Bliski istok.

U 9. kolu 1. HNL sastali se Hrvatski dragovoljac i Rijeka, zagrijavanje

Al-Nasr Sport Club otpustio je Nijemca Thorstena Finka (55) nakon sedam uzastopnih utakmica bez pobjede u prvenstvu i velikih 13 bodova zaostatka za prvim mjestom. Za njega su Rigi morali platiti milijun i pol eura odštete, ali su prešli i preko toga zbog krize rezultata.

Iako je rana faza prvenstva, Tomićev klub našao se u borbi za ostanak jer je 12. od 14 klubova Arapske zaljevske lige. Tamo su svojevremeno radili i hrvatski stručnjaci Luka Bonačić (67, od 2008. do 2009.) i Kruno Jurčić (52, od 2019. do 2021.).

Najveće zvijezde Al-Nasra su, dakako, stranci. Portugalac Tozé (29) izdanak je Portove nogometne škole i vrijedi 4,8 milijuna eura, Marokanac Adel Taarabt (33) ima iskustvo francuske, engleske, talijanske i portugalske lige, a Ryan Mendes (32) sa Zelenortskih Otoka bio je u Lilleu, Nottinghamu, Kayserisporu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju