To je to što me zanima!

Gordan Giriček za 24sata: Ovo je moj dream team košarkaša...

Veći dio karijere Gordan Giriček proveo je u NBA-u gdje je igrao s nekim od najvećih košarkaških zvijezda današnjice. Za 24sata otkrio je njegovu idealnu postavu igrača
Vidi originalni članak

Osim u matičnoj Ciboni, Gordan Giriček u Europi je igrao samo za CSKA i Fenerbahče Ülker. Šest godina proveo je u NBA ligi te promijenio pet klubova - Memphis, Orlando, Utah, Philadelphia i Phoenix. Popis suigrača zaista je impresivan, svi su redom igrali na All Star utakmicama i bili velike zvijezde.

- Najljepše mi je bilo u Utah Jazzu. Ondje sam bio četiri godine, osjećao sam se kao kod kuće. Malo je drukčije nego u ostatku SAD-a, ali imao sam djevojku, naše ljude i hrvatski restoran... Blizu je Sundance, koji je poznat po filmskom festivalu, a planine su prekrasne - kaže Giriček, koji je uživao i u Phoenixu.

- Ondje je potpuno drukčije. Stalno je toplo, usred zime se možeš kupati u bazenu na otvorenom. Bilo mi je sjajno - prisjetio se Gira, koji je nakon toga otišao u Tursku.

Priznaje da mu je tad prvi put išao za novcem, prije toga tražio je samo napredak u karijeri. Još se oporavlja od ozljede i ne zna hoće li više igrati, ali i dalje je u kontaktu s ljudima iz Cibone, za koju je igrao proljetos.

- Ne bih ih htio zavlačiti. Ako budem u stanju igrati, lako ćemo se dogovoriti.

Giričekov dream team (petorka 1):

Razigravač - Steve Nash - Računalo na terenu! Pogledajte koliko je asistencija podijelio u karijeri. Iako smo se, prije nego što smo zaigrali zajedno, sreli samo jedanput, upamtio me je. Jako dobar dečko.

Bek šuter - Tracy McGrady - Dok je bio zdrav, bio je izvrstan. Nismo imali baš najbolji odnos, zbog njega sam i tražio odlazak iz Orlanda. Ima jedan od lošijih karaktera od zvijezda s kojima sam igrao.

Krilo - Grant Hill - Jako dobar čovjek, žao mi je što su mu ozljede uništile karijeru, mogao je biti jedan od najboljih u povijesti. Tek je pri kraju karijere opet zaigrao kako zna jer je bio zdrav.

Krilni centar - Mehmed Okur - Turčin je sjajan tip. Jedan od najboljih šutera među visokim igračima, fantastično otvara reket... Drago mi je što su ga jedne godine čak i izabrali na All Star utakmicu.

Centar - Paul Gasol - Napadački jedan od najtalentiranijih centara. Kažu da je premekan u obrani, ali nitko nije savršen. Svakome se potenciraju mane, ali ima puno više jakih strana nego slabosti.

Trener: Hubie Brown - On je pravi ‘old school’ trener. Bilo je teško raditi s njim jer je bio vrlo zahtjevan na treninzima.

Giričekov dream team (petorka 2):

Razigravač - Deron Williams - On je jedan od najboljih mladih razigravača NBA lige. Evo, igrat će u Bešiktašu. Bolje mu je da igra dobro jer će ga u suprotnom kamenovati, ha-ha. Ali ne sumnjam da će biti sjajan.

Bek šuter - Andre Iguodala - Fizički je neopisivo dominantan. Brz je, skočan, pravi ‘all-round’ igrač. Jedan od najboljih vanjskih igrača lige. Uživao sam igrati s njim dok sam kratko bio u Philadelphiji.

Krilo - Andrej Kiriljenko - Još jedan ‘all-round’ igrač. Zapravo, nitko na svijetu ne može imati takvu statistiku. Vrlo dobar momak, sjajan za atmosferu. On mi je jedan od najdražih suigrača u karijeri.

Krilni centrar - Amare Stoudemire - Uh, taj je prava zvijer. Poput Iguodale, fizički je izuzetno dominantan, brz i skočan, pouzdan u svim elementima igre. Sigurno je jedna od najboljih ‘četvorki’ današnjice.

Centar - Shaquille O'Neal - Bilo je vrlo zabavno igrati s njim, pravi je komedijaš. Kad je konačno počeo pogađati slobodna bacanja, prozvao se Šaković. Bit će gušt slušati njegove analize na TV-u.

Trener: Jerry Sloan - Posvađali smo se jer je htio promijeniti moj način igre. Izvukao sam deblji kraj, ali izuzetno ga cijenim.


Idi na 24sata

Komentari 6

  • MarioVidanec 25.07.2011.

    ak je to idealna petorka onda sam ja chuck norris pa di je dwight di je rose, kobe, lebron

  • Spinut_1 25.07.2011.

    svaka mu cast na izboru igraca! posebno se slažen za iguodalu i stoudemirea!

  • dusansk 25.07.2011.

    @htio promijeniti moj način igre.......možda si ga trebao slušati.........

Komentiraj...
Vidi sve komentare