To je to što me zanima!

Gospodin Niko: Nijemci na lijep način nagradili Kovačevu gestu

Kovač je istaknut kao primjer istinskog sportaša zbog fair-play poteza u prošlogodišnjem play-offu za ostanak u elitnom njemačkom nogometnom rangu. Nijemci ga s razlogom obožavaju
Vidi originalni članak

Bivši hrvatski izbornik a danas trener bundesligaša Eintracht Frankfurta Niko Kovač, dobio je prestižno priznanje od njemačkog olimpijskog odbora.

Istaknut je kao primjer istinskog sportaša zbog fair-play poteza u prošlogodišnjem play-offu za ostanak u elitnom njemačkom nogometnom rangu.

U presudnoj utakmici protiv Nürnberga, Eintracht je pobijedio, a Kovač nije išao odmah u feštu, nego je krenuo tješiti igrače suparničke momčadi.

Nijemci su u medijima puni hvale za njegov potez, a istu nagradu dodijelila mu je i sama Bundesliga.

- Ovo je lijep osjećaj, ne dobije svatko čast primiti ovako prestižnu nagradu, ali ona je i obaveza - rekao je nekadašnji kapetan Vatrenih.

Žiri koji je dodijelio nagradu kao razlog je izdvojio Kovačevu 'iskrenu empatiju prema protivniku koju je stavio ispred svoje važne pobjede i pokazao uzorno sportsko ponašanje'.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Pao i ustao. 17.03.2017.

    kod nas je to normalno, a u njemackoj jos dobijes i nagradu za to.

  • sena2 17.03.2017.

    Tako to rade veliki sportasi! Bravo NiKo! Ovo je samo jedno od velikih priznanja za tvoj trud i rad koji si postigao strpljivoscu i disciplinom. Naravno da neces nikad dobar dezurnim pljuvacima ali ima nas koji te cijene i kad ti ne ide sve od ruke!Bravo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare