To je to što me zanima!

Gospodo iz Dinama i Hajduka, učite od ove djevojke iz Rudeša

Skečevi koje smišljaju u Rudešu postali su hitovi na društvenim mrežama. Urnebesno zabavni, duhoviti i zanimljivi, pokazuju da i HNL može biti zanimljiv. Iza njih stoji Dora Lukenda iz Rudeša...
Vidi originalni članak

Kinez, Španjolac i Hrvat na tamburici, basu i gitari, pjevaju “Dođi u Vinkovce”, skeč je koji je pogledalo desetke tisuća ljudi. Taj i ostale duhovite skečeve osmislila je Dora Lukenda, uz pomoć svog tima. Ona inače studira Međunarodno poslovanje, usmjerenje marketing na RIT Croatia.

- Razmišljali smo što napraviti, a da bude novo, nešto što još nije viđeno u HNL-u - počinje simpatična Dora.

Iako su posljednji na ljestvici, u Rudešu ne gube smisao za humor, ne napušta ih dobar duh. Ajde, konačno je i u HNL-u netko smislio nešto duhovito, simpatično, a da ne naiđe na kritike, uvrede ili slično. Očekivali bismo da se na takvu ideju odvažio netko iz Dinama, Hajduka, Rijeke ili Osijeka, a ne iz posljednjeplasirane momčadi, koja muči muku kako spasiti živu glavu, te uz sve nedaće, imaju i tek jednu godinu prvoligaškog iskustva. 

- Najviše ljudi je pogledalo onaj protiv Cibalije, taj mi je i nekako najdraži. Reakcije su sjajne, bilo bi nam žao da je drugačije, jer smisao je dobro se zabaviti, a ne vrijeđati - rekla nam je Dora. 

Skeč o Cibaliji napravljen je zaista odlično. Pjesmu Shortyja "Dođi u Vinkovce", na neki je način i jedna od himni Vinkovčana, pušta se na domaćim utakmicama. Uostalom, uz tu pjesmu je na borbe izlazio i Mirko Filipović. Uglavnom, shvatili ste, idealna pjesma za protivnika kao što je Cibalia. Juan Antonio Entrena uzeo je u ruke tamburicu, Toni Borevković gitaru, a Boyuan Feng - kontrabas. Španjolac, Hrvat i Kinez na narodnim instrumentima. Odjeveni u dresove Rudeša prvo su sjedili na tribini, a potom krenuli na centar igrališta. S instrumentima, naravno. I dok je odjekivala pjesma “Dođi u Vinkovce”, trojac je na kraju spota poručio gostima - Kako mi sviramo, tako ćete plesati. Video spot nije shvaćen nikako drugačije nego onako kako je i trebao - urnebesno duhovito, zanimljivo i zabavno.

Uoči utakmice protiv Lokomotive, dvojica igrača otišla su na zagrebački Glavni kolodvor i stajala pored stare lokomotive. U pozadini se čuje zvuk lokomotive, a igrači imaju klupske šalove preko ustiju. Na kraju spota, kamera fokusira lokomotivu, uz poruku - novi strojovođa je u gradu! 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • SDP-ov fan 04.11.2017.

    Gospodo iz klana, vi se javite.

  • VedranFadljević 04.11.2017.

    Svaka im čast, pohvale gospodicni. Konačno da netko u nas i gleda na taj sport profesionalnije i tržišno. Najvažnije je sto je to sve pozitivno i ima cilj približiti Rudeš, bez ismijavanja nekog. Pohvalio bih i odnos Rudesa prema igri, makar su evidentno ekipa za drugu ligu, oni se ne izležavaju na terenu, nisu onako ludo agresivni i da namjerno žele onesposobiti protivnike, makar realno mozda bi i imali koji bod vise da tako igraju. Možda im se i ta pozitiva vrati na kraju kao ostanak u 1hnl. Podsjetila me tako ova prica i na nekidasnji dvoboj Rijeke i Austrije, zbilja je ta utakmica bila zanimljiva, a i ono najvažnije koliko god Austrija bila bolja isl. ona se nije zatvarala nego pritiskala i zeljela pogodak više, doduse oni jesu tako divlja ekipa, no vratilo im se to, mozda i neki nasi prvoligasi trebaju igrati takav nogos, malo za publiku, iako u nas "igra"'je nevažna za publiku, bitnije je ono subjektivno i rez.

  • olovkajezakon 04.11.2017.

    Bravo Dora, bravo Rudeš!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare