To je to što me zanima!

Gospodo, ubrzajte se! Četiri minute gledali penal za Hajduk

VAR je ovog proljeća stigao u HNL, a primjer iz Koprivnice pokazuje kako se još puno toga treba uštimati. Božić je, čini se, srušio Jaira unutar šesnaesterca, a Pajačeva sudačka ekipa jako dugo je to gledala
Vidi originalni članak

Igrala se deveta minuta utakmice između Slaven Belupa i Hajduka (2-1) na Gradskom stadionu Ivan Kušek Apaš ove subote kad je VAR soba opet imala posla sa Splićanima oko penala.

I dodijelila mu ga je četvrti put u trećoj utakmici ovog proljeća. Sudeći prema udarcu nogom Tomislava Božića na Jaira, to doista nije sporno. Brazilac je jurio u šesnaesterac "farmaceuta", a branič domaćih uklizao mu je dok je Jairo bio unutar prostora.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ipak, sudačkoj ekipi na čelu s Igorom Pajačem iz Svetog Ivana Zeline trebale su čak tri minute i 56 sekundi da utvrde da se prekršaj dogodio unutar šesnaesterca.

Prvo su snimku pregledavali zagrebački suci u VAR sobi, glavni (Ivan Vučković) i pomoćni (Igor Krmar). Nakon nekoliko minuta poručili su Pajaču da sam ode pogledati situaciju na ekran kraj terena, što je i učinio.

SLAVEN - HAJDUK 2-1 Prvi Tudorov poraz: Krstanović zabio bombetinu s 25 metara!

Dakako, najvažnije je da je odluka ispravna, no očito će se ekipa morati uhodati i brže donositi odluke jer ovoliko čekanje nikome nije prihvatljivo.

Pajač je imao važnu intervenciju i u 37. minuti kad je Stanku Juriću dao drugi žuti karton zbog drugoga preoštrog starta na Mateusa Limu u samo 15 minuta. No tu situaciju ipak nije pregledavao na snimci.

Iako su u prvom poluvremenu pala dva gola, od kojih je samo za pregledavanje penala trebalo četiri minute, pokazana dva žuta i ukazana liječnička pomoć Francku Etoundiju, prvo je poluvrijeme produženo za samo četiri minute.

I baš je u posljednjim trenucima toga dodatka Stipe Bačelić-Grgić zabio za 1-1 nakon ubačaja Karla Lulića. Siguran iz Hajdukova penala, pak, bio je Samuel Eduok. Pobjednički gol za domaćine zabio je Ivan Krstanović s 25 metara za konačnih 2-1.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 55

  • 16.02.2020.

    Na temelju ove fotke teško je reči da li je bilo vani ili unutra. Ako baš želite pisati o sudačkim odlukama onda osigurajte video materijal

  • mali.kasper 15.02.2020.

    Zamisli sad situaciju, dva kluba igraju za osvajača prvenstva. I situacija je za var i sudac na brzinu pogleda situaciju i dosudi krivo. Onda bi rekli zasto si nije uzeo vremena i pogledao situaciju. Pustite ljude neka rade svoj posao.

  • kesni 15.02.2020.

    samo me zanimaju ovi mozgovi koji kazu da je penal ispravan... :(

Komentiraj...
Vidi sve komentare