To je to što me zanima!

Gotova misija: Rudić nakon dvije godine napušta Pro Recco

Mjesec dana prije 72. rođendana izglednije je da je ovo i završno Rudićevo trenersko iskustvo budući da je, dok Recco nije zvao, bio u trenerskoj mirovini iz koje se vratio da bi preuzeo tek drugi klupski posao
Vidi originalni članak

Dok se iščekuje odluka što će biti s vaterpolskom sezonom, Apeninskim se poluotokom proširila vijest: Ratko Rudić odlazi iz Pro Recca.

Bez obzira hoće li se opet zaigrati ove sezone, Rudićeva dvogodišnja era u gradiću kod Genove praktički je završila. Stvar je, zapravo, jednostavna. Rudić je imao dvogodišnji ugovor koji istječe, a produženja nema. Hoće li taj rastanak požuriti korona ili će dobiti priliku oprostiti se s trofejem, još je u magli, a kad se jednom izađe iz nje, postat će i službeno.

Rudić je u Recco stigao u ljeto 2018. godine i u prvoj sezoni osvojio domaći Scudetto i Kup, što se u najtrofejnijem europskom klubu i podrazumijeva. Međutim, opet je Talijanima izmakao europski trofej koji čekaju od 2015., ove sezone oni su trebali ugostiti završnicu Lige prvaka, ali koja je od danas i službeno poništena.

Štoviše, Rudić, koji je u Italiji bio cijelo vrijeme, vraća se u Hrvatsku, gdje već jesu ostala trojica Hrvata iz Pro Recca; Bijač, Bušlje i Dobud.

RATKO RUDIĆ ZA 24SATA Talijani pokrenuli 'rent a dog': Da je Bono ovdje, smio bih van

Mjesec dana prije 72. rođendana izglednije je da je ovo i završno Rudićevo trenersko iskustvo budući da je, dok Recco nije zvao, bio u trenerskoj mirovini iz koje se vratio da bi preuzeo tek drugi klupski posao koji je na počecima imao s Partizanom. Za izbornički se sve zna, nitko mu u vaterpolskom svijetu nije ni blizu; četiri olimpijska zlata, tri svjetska i tri europska.

Sportski direktor Pro Recca Maurizio Felugo već ima spremnu Rudićevu zamjenu, to je Carlo Silipo koji je, zanimljivo, 2005. godine odbio napustiti Posillipo da bi došao u Pro Recco ne želeći biti dio "dream teama". Silipo je u karijeri u Napoliju i Posillipu osvojio sedam naslova prvaka Italije, tri Lige prvaka, s reprezentacijom i OI, EP i SP, a dosad je odrađivao ulogu u mlađim talijanskim reprezentativnim kategorijama.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • cinquina 05.05.2020.

    El maestro...odmori se, zaslužio si

Komentiraj...
Vidi sve komentare