To je to što me zanima!

Gotova sezona za Giannisa i Buckse: Miami u finalu Istoka

Miami je u petom susretu iskoristio neigranje najboljeg igrača Milwaukeea Giannisa Antetokounmpa i slavio 103-94, a Los Angeles Lakersi poveli su 2-1 protiv Houston Rocketsa pobjedom 112-102
Vidi originalni članak

Prvi nositelji Zapadne konferencije NBA lige, košarkaši Los Angeles Lakersa poveli su 2-1 protiv Houston Rocketsa pobjedom 112-102 u trećoj utakmici konferencijskog polufinala doigravanja te ih od prolaska u finale dijele još dvije pobjede.

POGLEDAJTE VIDEO: Ivica Zubac trenira s djevojkom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Susret je odlučen serijom Lakersa od 10-0 početkom posljednje četvrtine kojom su se odvojili na 94-85, a ključnu je ulogu u toj seriji imao 34-godišnji veteran Rajon Rondo koji je ubacio osam poena. Do tog trenutka nijedna momčad nije imala veću prednost od šest poena.

Lakerse je do nove pobjede predvodio LeBron James s 36 koševa, od čega čak 29 u prvom poluvremenu, sedam skokova, pet asistencija i četiri atraktivne blokade, Anthony Davis je dodao 26 ubačaja, 15 skokova i šest asistencija, dok je Rondo utakmicu završio s 21 poenom, od toga 12 u posljednjoj četvrtini, uz devet asistencija. Kod Rocketsa, koji su imali samo šest strijelaca, najefikasniji su bili James Harden s 33 koša te po devet skokova i asistencija i Russell Westbrook s 30 koševa, osam skokova i šest asistencija.

Ranije tijekom večeri igrači Miami Heata izborili su plasman u finale Istočne konferencije, oni su u drugom krugu s 4-1 u pobjedama izbacili momčad koja je u ligaškom dijelu sezone imala najbolji omjer pobjeda i poraza Milwaukee Buckse. Miami je u petom susretu iskoristio neigranje najboljeg igrača Milwaukeeja Giannisa Antetokounmpa i slavio 103-94.

Bucksi su na krilima "rookieja" Dontea DiVicenza odlično otvorili utakmicu i pred kraj prve četvrtine imali prednost od 28-15, no nakon što se DiVicenzo umorio, nitko nije preuzeo njegovu ulogu strijelca, pa je ujednačena momčad Heata vrlo brzo anulirala zaostatak i već sredinom druge četvrtine stigla do vodstva 37-35. Do odlaska na odmor Miami je već stigao do prednosti od 52-46. Početkom nastavka Milwaukee se primaknuo na 57-56, ali tada je uslijedila serija Miamija od 11-0 od koje se Bucksi ustvari više nisu oporavili.

Jimmy Butler (10 skokova) i Goran Dragić s po 17 i Jae Crowder sa 16 koševa predvodili su Heat, dok su najučinkovitiji kod Bucksa bili Khris Middleton s 23, DiVicenzo sa 17 i Brook Lopez (14 skokova) s 15 ubačaja.

Miami će u finalu Istoka igrati protiv pobjednika susreta između branitelja naslova Toronto Raptorsa i Boston Celticsa u kojemu Celticsi vode sa 3-2 u pobjedama. (dk)

Idi na 24sata

Komentari 4

  • W Caffe 09.09.2020.

    U ovakvoj fazi natjecanja uistinu me ne bi čudilo da Heati ove sezone osvoje nba ligu a to je po meni iz jednog razloga što su se najbolje snašli ovakvim uvjetima i igraju fantastičnu košarku sa fantastičnom obranom a što se tiče Giannisa nije mi ga niti malo žao jer taj lik pokazuje svake sezone istu košarku kada dođu one ozbiljne utakmice tj.silovanje lopte i uistinu ne znam kojima je on stručnjacima mvp i nadam se da će ovu nagradu ove godine dodijeliti LeBronu..

  • potparol .at.fr 09.09.2020.

    Nije im gotova samo sezona, gotova jedna prosjecna generacija kojoj je ovo i bio maximum. Grk ce svoju karijeru graditi negdje drugo, ne zato sto nema kvalitetne suigrace.. nego zato sto on nije igrac koji moze biti vodja u ozbiljnim utakmicama. Bucksi s njim nikad nece nista osvojiti kao ni Rocketsi sa Hardenom.

  • Bocwanna 09.09.2020.

    Lakersi če ih pomest Nema u Houstonu tko parirati Jamesu i Davisu Na prvi pogled se to čini da su Harden i Westbrok .... I mogu neki broj minuta u četvrtinma ali za cjelu tekmu dolazi do izražaja fizička snaga gdje ovaj dvojac nema šanse pokraj onih strojeva iz Los Angelesa. Iako su mi draži Houston i zbog njih sam se budio u prvoj utakmici u 2 ujutro..... Sve mi je bilo jasno. James to neće prokockati. Vermutlich. 😏

Komentiraj...
Vidi sve komentare