To je to što me zanima!

Gotovo je, Ivan Rakitić otišao u Arabiju. Stiže mu superzvijezda?

Bivši hrvatski reprezentativac idućih godinu i pol nosit će dres Al Shababa, bivšeg kluba Igora Bišćana. Dosad je u Sevilli zarađivao tri milijuna eura po sezoni, nije poznato koliko će u Rijadu
Vidi originalni članak

Ivan Rakitić (35) novi je igrač Al Shababa u Saudijskoj Arabiji. Bivši hrvatski nogometni reprezentativac napustio je Sevillu, gdje je bio tijekom dva četverogodišnja mandata u posljednjih 14 godina, nezadovoljan statusom u klubu čiji je postao ikona i kapetan.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako je Rakitić slavio naslov Europske lige

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Rakitić je prošao liječnički pregled i potpisao ugovor na godinu i pol. Plaća mu još nije poznata, no sigurno je bitno veća od one koju je imao u Sevilli, gdje je s tri milijuna eura godišnje bio jedan od najplaćenijih u momčadi. Napustio je klub pola godine prije isteka ugovora.

Ivan je napustio Sevillu u teškoj situaciji, u borbi za ostanak i nakon ispadanja u Kupu kralja kod Atlética. Do dolaska trenera Quiquea Sáncheza Floresa bio je standardan i uglavnom igrao cijele utakmice, a onda je odjednom postao rezerva. Kap koja je prelila čašu je, čini se, bila utakmica u Gironi u kojoj je teški poraz 5-1 odgledao s klupe.

Statistika Ivana Rakitića u Sevilli 2023/24.

Rakitić će u Al Shababu igrati s bivšom zvijezdom Atlética Yannickom Carrascom (30), marokanskim reprezentativcem Romainom Saissom (33), Kolumbijcem Gustavom Cuéllarom (31), Brazilcima Iagom Santosom (31) i Carlosom Juniorom (28). Donedavno je trener momčadi bio Igor Bišćan, otkaz je dobio krajem prošle godine.

Uz Rakitića, u kadru jednog od četiri kluba iz Rijada uskoro bi moglo biti još svjetski poznatih zvijezda. Bivši golman Manchester Uniteda David de Gea (33), koji je bez kluba od ljeta, u pregovorima je s Al Shababom, a na meti su i Hakim Ziyech (30) iz Chelseaja i Miguel Almirón (29) iz Newcastlea. Prijelazni rok u toj zemlji završava u utorak.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • Memovox 30.01.2024.

    A šta nije vrime za Jajduk, a vrag sriču ja mislia da je kum sridija i vrag po kumu.😂😂.

  • 29.01.2024.

    Dvocjevka

  • sutra_malo_bolje 29.01.2024.

    Za sve ste znali isnose godinu dana unaprijed sad od jednom ne znate, pa sta ga niste nazvali i pitali. Kakvi ste vi ooce novinari, generacija copy paste 

Komentiraj...
Vidi sve komentare