To je to što me zanima!

U 14 godina vladanja HNS-om Vlatka su pratile kontroverze...

Bio je na meti kritika što nije smatrao da je odgovoran za katastrofalno stanjem u domaćem nogometu, zbog neizgrađenog kampa, zbog kandidature za Euro...
Vidi originalni članak

Markovićevu karijeru za vrijeme predsjedanja Hrvatskim nogometnim savezom pratile su brojne kontroverze. Mnogi mu zamjeraju nikad izgrađeni kamp hrvatske nogometne reprezentacije u Tuhelju, kao i fijasko u kandidaturi za domaćin Europskog prvenstva 2012. godine, u kojoj Hrvatska, unatoč obećanjima, nije dobila niti jedan glas. 

Također, bio je na meti kritika što nije smatrao da je odgovoran za katastrofalno stanje u domaćem nogometu - namještanjem utakmica i potkupljivanjem sudaca što je eskaliralo akcijom 'Offside', uhićenjem vodećih sudačkih dužnosnika Željka Širića i Stjepana Djedovića.

Jedna od najvećih farsa domaćeg nogometa dogodila se na Skupštini HNS-a u listopadu 2012. godine, kada je Marković dobio treći mandat nakon nelegalnog glasa predstavnika dubrovačko-neretvanskog saveza Mate Previšića, zbog čega je Igor Štimac zakinut za mjesto predsjednika Saveza. Sadašnji izbornik dobio je malu zadovoljštinu nakon što je 2,5 godine kasnije Upravni sud u Splitu poništio Markovićev izbor.

Marković je bio poznat po tome što nije imao dlake na jeziku pa se često vulgarno odnosio prema novinarima i ministru sporta Željku Jovanoviću, ali i prema homoseksualcima, za koje je smatrao da im nije mjesto u nogometu. Zbog homofobne izjave proglašen je krivim te se morao ispričati.

Nakon duge i teške bolesti preminuo je Vlatko Marković

Idi na 24sata

Komentari 29

  • Baba Vanga78 24.09.2013.

    sto sve novac cini ,ne dobiva se alzhamer preko noci,svaka cast njemu ali sad je jasno tko vlada u sportu...

  • RUŽA CRVENA 23.09.2013.

    Ljudi moji! Svemu dođe kraj!

  • 23.09.2013.

    Matori bezobraznik bio....nikad ga nisam volio slušati...toliko drsko i bezobrazno...a kao gospodin čovjek-sportista...ccc....

Komentiraj...
Vidi sve komentare