To je to što me zanima!

'Građani' razmišljaju globalno: Kupili su kineskog trećeligaša

Još je jedan nogometni klub otišao 'pod kapu' engleskog prvoligaša Manchester Cityja. Radi se o kineskom trećeligašu Sichuan Jiuniuju koji bi potpomognut petrodolarima mogao i do elitnog kineskog ranga
Vidi originalni članak

'Djeluj lokalno, misli globalno', tako razmišlja engleski prvak Manchester City koji je dodatno učvrstio utjecaj u Aziji.

Naime, kupili su kineskog trećeligaša Sichuan Jiuniu, čime su u svoj portfolio dodali još jedan klub kojim upravljaju. Vlasnik Cityja, Mansour bin Zayed Al Nahyan kupio je i australski Melbourne City te američki New York City, a klubovi su ubrzo po primitku kapitala završili u elitnim rangovima svojih zemalja. Isto se očekuje i sa Sichuanom.

Kupovina tog kluba zapravo je dio puno veće suradnje Cityja i kineske firme UBITECH, a o cijeloj operaciji progovorio je Ferran Soriano, predstavnik CFG-a (City Football Group).

- Danas smo otvorili novo poglavlje u rastu CFG-a. Kina je strašno važno nogometno tržište koje smo pratili već neko vrijeme. Snažno vjerujemo u budućnost nogometa u Kini. Obvezali smo se na dugogodišnju suradnju sa Sichuanom i njegovat ćemo kineski nogometni talent - kazao je Soriano. 

Konglomerat CFG osim nabrojanih Melbournea i New Yorka pod patronatom ima još i španjolskog prvoligaša Gironu, urugvajski Atletico Torque i japansku Yokohamu F. Marinos. Čak sedam klubova na pet svjetskih kontinenata!

Idi na 24sata

Komentari 12

  • DR.WHOO 20.02.2019.

    Definitivno iako ih ne volim zbog tih petrodolara sigurno rade najpametniji posao od svih ostalih velikana. Kupuju mlade talente i ako se ne razviju po zeljenom kriteriju opet ih utope za silne milijune, a s ovim potezom samo sire komercijalna djelovanja

  • Simulacija_stimulacija 20.02.2019.

    Ode Palaversa u Kinu.

  • 20.02.2019.

    Gradjani i ove godine ostaju bez nalova lige prvaka

Komentiraj...
Vidi sve komentare