To je to što me zanima!

Gračan i igrači složni: 'Remi je večeras bio najrealniji rezultat'

Dobro smo počeli, imali smo padove i oni su pronašli način za zaprijetiti. Mislim da je krajnji rezultat realan, rekao je izbornik naše mlade reprezentacije Nenad Gračan
Vidi originalni članak

Poslije remija (1-1) naše mlade reprezentacije protiv aktualnih europskih prvaka Šveđana u Koprivnici, pred kamere su stali akteri utakmice. Svoje dojmove za ArenuSport otkrili su izbornik Nenad Gračan, kapetan Domagoj Pavičić te veznjak Filip Krovinović.

- Bila je teška i zahtjevna utakmica, oni su dobra momčad. Dobro smo počeli, imali smo padove i oni su pronašli način za zaprijetiti. Mislim da je krajnji rezultat realan - započeo je izbornik Nenad Gračan. 

'Poremetio nas je izostanak Fiolića'

Uoči utakmice na zagrijavanju se ozlijedio važan igrač Ivan Fiolić, novo pojačanje zagrebačkog Dinama. Izbornik priznaje da je to malo poremetilo 'plan i program' utakmice.

- To nas je poremetilo, pripremali smo se sa Fiolićem u sastavu, no Krovinović i Pavičić su dobro odigrali. Stavili smo Marka Roga na bok da ulazi poludesno, pa je onda igrao iza dvije špice i tako smo stvorili pritisak na njih - prepričao je izvedene taktičke zamisli Gračan.

U drugom poluvremenu Šveđani su bili bolji, sve do 70. minute. Hrvatska je imala obrambenih poteškoća.

- Dogodilo nam se ono što smo se dogovorili u svlačionici da se ne smije događati. Često su izlazili na našu zadnju liniju. 

Bod nam je omogućio napadač Stipe Perica koji je ušao u 64. minuti umjesto Mirka Marića na poziciju jedinog isturenog napadača.

- Stipe je igrač koji je kvalitetan, pokušali smo s Marićem da zadrži loptu. Bilo je dobrih trenutaka na početku, kasnije smo padali pa smo morali raditi promjene.

'Nema razloga za pesimizam'

Neke naše šanse jednostavno nisu htjele u gol. Prečku je pogodio Marko Rog.

- Nije htjela lopta u mrežu, imali smo pogođenu prečku. Još smo u igri, ovo je najjača kvalifiakcijska grupa, mislim da je bitno da se osvježimo za Gruziju. Na putu za Švedsku sve će biti jasnije.

Idući protivnik mladih Vatrenih je Gruzija protiv koje je utakmica na rasporedu za pet dana u gostima.

- Sigurno da je teška utakmica, oni dobro igrjau na svom terenu, pravi su patrioti. Bore se do zadnjeg atoma snage. Protiv Švedske bili su bliže pobjedi. Moramo se kvalitetno pripremiti, svi su se protiv njih dobro namučili - rezimirao je izbornik pa rekao:

- Dobro smo odigrali ove kvalifikacije i nema razloga da budemo pesimisti. Mi možemo, dečki to znaju.

Filip Krovinović: Idemo po bodove u Gruziju i Švedsku

Veznjaci Filip Krovinović i Domagoj Pavičić smatraju kako je bod najpošteniji ishod.

- Znali smo da će biti teško, imali smo oboje dobre prilike. Ostaje žal što nismo pobijedili. Idemo u Gruziju i Švedsku po tri boda i prvo mjesto. Ništa se nije promijenilo, dat ćemo sve od sebe za prvo mjesto - rekao je Filip Krovinović.

Kapetan Domagoj Pavičić smatra da je Hrvatska patila u zadnjih 15 minuta prvog poluvremena.

- Malo smo pali zadnjih 15 minuta prvog poluvremena. Do 70. minute oni su bili bolji, mogli su povećati prednost. Remi je realan rezultat - započeo je Domagoj pa otkrio da ih je primljeni gol posve probudio:

- Kao da smo pospani ušli u drugo poluvrijeme. Remi je realan rezultat. Oni moraju igrati protiv Španjolaca, mi moramo dobiti Gruziju i onda odlučujemo  u Švedskoj - završio je kapetan U-21 reprezentacije Hrvatske, Domagoj Pavičić.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • DambaTheBlackMamba 01.09.2016.

    Moj dojam dragi Gračne moj osobni stav je takav da ste danas pred domaćom publikom jednostavno morali pobijediti. Da, upravo onda dok lakše&najpotrebnije. Imamo toliko potencijala, pogotovo ova nova generacija koja nam tek stiže, prodaje se po najjačim ligama poput vrućih Bureka. Međutim, ne krivim toliko igrače koji su u dali sve od sebe u pogledu zaljubljenosti u loptu kao mladu zvijezdu Čorića koji bi želio najradže riješiti tekmu u solo prodorima.Ali ne samo on, u biti svi žele s loptom ušetati u gol. (možda još usput popiti koju kavu).Krivim puno više trenere koji im nisu objasnili da je nogomet timski sport, šutiranja van 5m nije zabranjeno, itd ... Krivim još više naš HNS sustav koji im nije dao dodatna pojačanja Pjacu & Jedvaja, dok su vidjeli da je "EL Haliloviću" bitniji vlastiti ego nego sveti dres a znali su da ne igraju protiv B-ekipe Segeste(uz svo nužno poštovanje B-ekipe Segeste). Tipična Hrvatska bolest, propuštanja bitnih bodova da bi se malo odljepili od nimalo slabe konkurencije sa mentalnim sklopom u glavi "lako če mo". Eh, sada ponovo vadaite vruče kestenje, ovog putana na uzvaru u hladnoj Švedskoj (ukoliko već do tada nešto novo ne zaserete) ... Na takav u najmanju ruku neodgovoran & indoletan način nažalost nikada ništa nečemo osvojiti. Barem ne ponovo u nogometu u kojem imamo više zvijezda nego pameti :P

  • Dalmacija u srcu 01.09.2016.

    Bagro nesposobna uhljebljivacka, dajte ostavke i pustite nekoga sposobnog a da vode sve. Dajte nama svoje misto i obećavamo van polufinale na prvenstvu u Rusije. A vi mafijaši kupite prnje i napustite ovu zemlju skupa sa onima koji vas podržavaju i pustite ljude ove napacene zemlje da budu sretni. Kada mi dođemo nema više nekih Marija ispred Perice ili nekakvih Filipa, Pavičića i ostalih sektinih ispraka. Neće Brekalo biti na klupi.

  • mr mike 01.09.2016.

    sto je, je.. mogli su oni dobit ili mi .. steta u 93 min. al ipak mi smo hrvatska!, trebali smo to rjesit laganini 3:0

Komentiraj...
Vidi sve komentare