Obavijesti

Sport

Komentari 12

Gračan i igrači složni: 'Remi je večeras bio najrealniji rezultat'

Gračan i igrači složni: 'Remi je večeras bio najrealniji rezultat'
1

Dobro smo počeli, imali smo padove i oni su pronašli način za zaprijetiti. Mislim da je krajnji rezultat realan, rekao je izbornik naše mlade reprezentacije Nenad Gračan

VIDEO

Poslije remija (1-1) naše mlade reprezentacije protiv aktualnih europskih prvaka Šveđana u Koprivnici, pred kamere su stali akteri utakmice. Svoje dojmove za ArenuSport otkrili su izbornik Nenad Gračan, kapetan Domagoj Pavičić te veznjak Filip Krovinović.

- Bila je teška i zahtjevna utakmica, oni su dobra momčad. Dobro smo počeli, imali smo padove i oni su pronašli način za zaprijetiti. Mislim da je krajnji rezultat realan - započeo je izbornik Nenad Gračan. 

'Poremetio nas je izostanak Fiolića'

Uoči utakmice na zagrijavanju se ozlijedio važan igrač Ivan Fiolić, novo pojačanje zagrebačkog Dinama. Izbornik priznaje da je to malo poremetilo 'plan i program' utakmice.

- To nas je poremetilo, pripremali smo se sa Fiolićem u sastavu, no Krovinović i Pavičić su dobro odigrali. Stavili smo Marka Roga na bok da ulazi poludesno, pa je onda igrao iza dvije špice i tako smo stvorili pritisak na njih - prepričao je izvedene taktičke zamisli Gračan.

U drugom poluvremenu Šveđani su bili bolji, sve do 70. minute. Hrvatska je imala obrambenih poteškoća.

- Dogodilo nam se ono što smo se dogovorili u svlačionici da se ne smije događati. Često su izlazili na našu zadnju liniju. 

Bod nam je omogućio napadač Stipe Perica koji je ušao u 64. minuti umjesto Mirka Marića na poziciju jedinog isturenog napadača.

- Stipe je igrač koji je kvalitetan, pokušali smo s Marićem da zadrži loptu. Bilo je dobrih trenutaka na početku, kasnije smo padali pa smo morali raditi promjene.

'Nema razloga za pesimizam'

Neke naše šanse jednostavno nisu htjele u gol. Prečku je pogodio Marko Rog.

- Nije htjela lopta u mrežu, imali smo pogođenu prečku. Još smo u igri, ovo je najjača kvalifiakcijska grupa, mislim da je bitno da se osvježimo za Gruziju. Na putu za Švedsku sve će biti jasnije.

Idući protivnik mladih Vatrenih je Gruzija protiv koje je utakmica na rasporedu za pet dana u gostima.

- Sigurno da je teška utakmica, oni dobro igrjau na svom terenu, pravi su patrioti. Bore se do zadnjeg atoma snage. Protiv Švedske bili su bliže pobjedi. Moramo se kvalitetno pripremiti, svi su se protiv njih dobro namučili - rezimirao je izbornik pa rekao:

- Dobro smo odigrali ove kvalifikacije i nema razloga da budemo pesimisti. Mi možemo, dečki to znaju.

Filip Krovinović: Idemo po bodove u Gruziju i Švedsku

Veznjaci Filip Krovinović i Domagoj Pavičić smatraju kako je bod najpošteniji ishod.

- Znali smo da će biti teško, imali smo oboje dobre prilike. Ostaje žal što nismo pobijedili. Idemo u Gruziju i Švedsku po tri boda i prvo mjesto. Ništa se nije promijenilo, dat ćemo sve od sebe za prvo mjesto - rekao je Filip Krovinović.

Kapetan Domagoj Pavičić smatra da je Hrvatska patila u zadnjih 15 minuta prvog poluvremena.

- Malo smo pali zadnjih 15 minuta prvog poluvremena. Do 70. minute oni su bili bolji, mogli su povećati prednost. Remi je realan rezultat - započeo je Domagoj pa otkrio da ih je primljeni gol posve probudio:

- Kao da smo pospani ušli u drugo poluvrijeme. Remi je realan rezultat. Oni moraju igrati protiv Španjolaca, mi moramo dobiti Gruziju i onda odlučujemo  u Švedskoj - završio je kapetan U-21 reprezentacije Hrvatske, Domagoj Pavičić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika