To je to što me zanima!

Grad spašava NK Varaždin te preuzima dug od 8,6 mil. kuna

NK Varaždin dobit će novu šansu. Odlukom Gradskog vijeća, Grad će preuzeti dug od 8,6 milijuna kuna, dodati milijun i postati većinski vlasnik nakon preoblikovanja...
Vidi originalni članak

Varaždinsko gradsko vijeće odlučilo je da će Grad sudjelovati u obveznom preoblikovanju po kojem bi NK Varaždin postao športsko dioničko društvo do sljedeće godine, piše evaraždin.

Klub je tako dobio šansu za opstanak, a Grad Varaždin preuzet će dug od 8,6 milijuna kuna za kredit kluba koji je bez pomoći grada praktički osuđen na propast i vjerojatni odlazak u stečaj. Grad će dodati i milijun kuna za provedbu cijelog projekta oblikovanja te preuzeti i dug prema Poreznoj upravi od 8,5 milijuna kuna.

Preuzeta dugovanja bit će pretvorena u dionice, odnosno Grad će dobiti vlasnički udio i postati najveći vlasnik NK Varaždina. 

Odluku je pojasnio zamjenik gradonačelnika Vjeran Radelić koji je rekao kako je nužno da Varaždin uskoči kako se klub ne bi ugasio. 

Odluka o sudjelovanju Grada u preoblikovanju NK Varaždina nije usvojena jednoglasno, protiv su bili vijećnici Hrasta i HSS-a smatrajući kako je vlasništvo nad nogometnim klubom financijski neodrživo.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • AmaloTrd 09.12.2013.

    @mačupiču nije iz šupljeg u prazno, nego iz naših đžepova u prazno.

  • strmi007 02.12.2013.

    To je u redu

  • DominikMatučec 02.12.2013.

    nisam puyol ni karić, a ovo kaj grad radi je izvan svake pameti i onda još ovaj neupućeni portal... užas

Komentiraj...
Vidi sve komentare