To je to što me zanima!

Grci ponosni unatoč porazu: Dali smo sve od sebe za narod

Maksimalno smo se borili, dali smo sve od sebe. Hvala navijačima što su nas tako zdušno bodrili, složni su grčki igrači nakon poraza od jake Njemačke u četvrtfinalu
Vidi originalni članak

Iako su poraženi od Njemačke 4-2 u četvrtfinalu Eura, grčki nogometaši nakon utakmice su davali izjave koje sugeriraju zadovoljstvo nastupom na europskoj smotri…

- Maksimalno smo se borili, dali smo sve od sebe. U drugom poluvremenu smo odigrali puno bolje, više smo vjerovali u naše mogućnosti. Uspjeli smo izjednačiti, ali su nam Nijemci brzo opet zabili gol. Krenuli smo po još jedno izjednačenje, ali smo onda primili i treći gol. Nažalost, takve stvari se događaju u nogometu. Bitno je da smo dali sve od sebe i da napuštamo turnir visoko uzdignute glave – rekao je Damitris Salpingidis, najbolji strijelac Grčke s dva gola.

Drugi napadač Giorgos Samaras, koji je Nijemcima zabio izjednačujući gol, već je ponudio pogled prema budućnosti.

- Imamo puno mladih igrača u momčadi. Tu mislim i na sebe, pa tek mi je 27. Pred nama je dobra budućnost. Siguran sam da će se dosta novih mladih igrača priključiti reprezentaciji. Novi izazov za nas je već u rujnu, kada kreću kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Držim da svi u našoj reprezentaciji, kao i svi Grci općenito, vjeruju da ćemo putovati u Brazil na Mundijal - izjavio je Samaras.

Branič Sokratis Papastathopoulos istaknuo je da poraz od Njemačke u četvrtfinalu Eura nije nikakva sramota.

- Igrali smo protiv jako velike momčadi i svima nam je to bilo jasno od prvog trenutka. Njemačka je trenutno jedna od najboljih reprezentacija. Ne samo trenutno, već u zadnjih pet godina. Dali smo najbolje što možemo, uspjeli smo i zabiti dva gola. Pružili smo svoj maksimum za Grčku i naš narod. Hvala navijačima što su nas tako zdušno bodrili - poručio je Papastathopoulos.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • dodo-077 23.06.2012.

    i ja navijam za svabe sto se tog tice a sto se klubova tice za B.M. ... grci igraju taki nogomet kaki igraju drugi ne mogu nit znaju, al dok im donosi rezultate trebaju ga igrati... men se vise gadi stil tika-taka sto igraju barca, arsenal, spanjolci i svabe neg sto se ovi fanaticno i grcevito bore u defenzivi... po meni ovi navedeni ubijaju nogomet a ne grci koji se brane i pokusavaju nesto na kontre... sinoc penal cist ko suza a ono je faul sto je samaras napravio... i da molim Boga da pep guardiola ne dode u B.M. iduce sezone jer cu ih onda prestat gledat, jer i sad vec lice na barcu ...

  • Superteška 23.06.2012.

    Kažu da Grci igraju defanzivno. Evo male usporedbe s našom repkom. Grci su pucali na Njemačka vrata 9 puta, a mi na Španjolska 5 puta, a na Talijanska 9 puta.

  • -Zidane- 23.06.2012.

    Ne sviđa mi se kakav Grci igraju nogomet,ni najmanje. Ali ljudi igraju u skladu sa svojim mogućnostima i ostavljaju srce na terenu. Dosta je bilo sreće u njihovu korist i kroz kvalifikacije i sad na EURU,ali kako se kaze sreća prati hrabre. Bravo za Grke koji su sa prosječnim igračima dogurali tu gdje jesu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare