To je to što me zanima!

Grčka vlada podijelila otkaze: Zbog tučnjave huligana bez posla ostali najviši dužnosnici

Vrijeme je suradnje i truda, a ne sukoba koji ne nude ništa: ne otkrivaju, ne daju rješenja, nego zamagljuju i prikrivaju problem. Ovo je duboki, radikalni i paneuropski problem, rekao je grčki ministar zaštite građana
Vidi originalni članak

Grčki ministar zaštite građana Ioannis Oikonomou potvrdio je kako je grčka vlada smijenila sedam najviših dužnosnika policije iz odjela za promet na autocesti, a otkaz je dobio i šef Uprave za suzbijanje nasilja na sportskim objektima.

POGLEDAJTE VIDEO: Ulica u Ateni nakon nereda

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Podsjetimo, jedan je muškarac poginuo nakon nereda u Ateni u kojima su sudjelovali hrvatski i grčki huligani. U Grčkoj se postavljaju velika pitanja. Kako je moguće da 'konvoj smrti' hrvatskih navijača, koji su vozili osobnim automobila od Hrvatske do Grčke, nije zaustavljen od strane policije. 

OTKAZANA I KOŠARKA Otkazan košarkaški spektakl: Panathinakos zbog nereda ne dolazi na dvoboj s Dinamom... PROCURILI DOKUMENTI Hrvatska je prije dva dana Grke upozorila da im u zemlju stiže 150 huligana: 'Pratit ćemo to...'

Grčka policija znala je kako će više od 100-njak hrvatskih navijača putovati u Grčku, a snimljeni su i na autocesti za vrijeme putovanja. U svakom slučaju, Grci smatraju da je incident između navijača neprihvatljiv, a ministar Oikonomou potvrdio kako je već došlo do otkaza u odgovarajućim službama.

- Prelazak navijača Dinamo Zagreba preko naših granica, njihovo putovanje po Grčkoj i dolazak na mjesto događanja potpuno su neprihvatljivi i nedopustivi. Nemam riječi za takav propust. Iako je policija postupila brzo u privođenju huligana, njih 98, podbacila je u tome da spriječi napad i dokazala je da nije sposobna za ovakve izazove,rekao je Oikonomou.

'NOĆ TERORA' Noć strave u Ateni: 'Huligani su mi palicama pretukli prijatelja. Zatim su mu odsjekli i uho...'

- Sport nije mjesto nasilja i sportski duh ne bi trebao biti pokvaren navijanjem. Nažalost, unatoč velikom trudu, posebno nakon ubojstva Alkisa Kampanosa (još jedna žrtva navijačkog nasilja, op. a.), još uvijek nismo uspjeli pobijediti navijačko nasilje. Ustrajat ćemo u tom smjeru, sustavnije i intenzivnije. Ali, očito je da trebamo puno više, i to na svim razinama: sportskoj, obrazovnoj, političkoj i društvenoj. Vrijeme je suradnje i truda, a ne sukoba koji ne nude ništa: ne otkrivaju, ne daju rješenja, nego zamagljuju i prikrivaju problem. Ovo je duboki, radikalni i paneuropski problem jer su u ovom slučaju u pitanju navijači iz raznih država - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • borna3 08.08.2023.

    Ne kužim, koja razlika da se igra danas ili za 10-ak dana?

  • Pengol 08.08.2023.

    To je Dinamo,to je Zagreb,zato naša policija dobiva naredbe iz Dinama

  • 08.08.2023.

    Je li kod nas netko dobio otkaz za nerede

Komentiraj...
Vidi sve komentare