To je to što me zanima!

Grčki huligani pretukli, izboli i opljačkali navijače Burnleya...

Kvalifikacijska utakmica za Europsku ligu između Olympiakosa i Burnleya imala je krvavu uvertiru. U obračunu skupina navijača, Grci su izboli, opljačkali i brutalno pretukli Engleze...
Vidi originalni članak

Sramota! Jedina riječ kojom možemo opisati događanja na ulicama Pireja uoči kvalifikacijske utakmice za Europsku ligu između domaćeg Olympiakosa i gostujuće momčadi Burnleya iz Engleske

Burnley ove godine ima priliku za europsku sezonu nakon pune 42 godine izbivanja iz europskih natjecanja pa su se s toga njihovi navijači zaputili u Grčku kako bi bodrili svoj klub. 

Oko 1000 navijača engleskog kluba mirno je sjedilo u gradskim kafićima i pjevalo navijačke pjesme nakon čega su se zaputili prema stadionu Karaiskakis, a onda je uslijedio kaos. 

EUROPSKA LIGA 'Krvnici' naših klubova sredili prepreke, zapela jedino Steaua

Skupinu su presreli domaći huligani koji su ih izboli, opljačkali i brutalno pretukli. Petorica Engleza su završila u bolnici. Jedan zbog ubodne rane na području noge, dok su ostala četvorica brutalno pretučena.

- Nogometni klub Burnley želi pohvaliti sve navijače koji su nas bodrili u Grčkoj. Bilo nas je oko 900 i velika većina  je još jednom pokazala besprijekorno ponašanje tijekom klupski isplanirane operacije prijevoza putnika do stadiona, kao što je bilo i u prethodnom stadiju natjecanja u Istanbulu. No, nažalost petorica navijača koji su putovali do stadiona izvan naše organizacije su doživjela ozljede i završili su u bolnici, uključujući i jednog navijača koji je zadobio ubodnu ranu - stoji u službenom priopćenju engleskog kluba povodom nemilih scena.

POZLILO MU NAKON GOLA Drama u Beogradu: Navijaču je stalo srce, bore mu se za život

Policija je zadržala i 23 engleska navijača, uglavnom zbog toga što su bili pijani, a Olympiakos je ponudio Burnleyju pomoć u zbrinjavanju njihovih navijača.

Osim na ulicama Pireja, bilo je borbeno i na travnjaku. Olympiakos je slavio s visokih 3-1, a  Burnleyjev trener Sean Dyche je nakon utakmice otvoreno napao slovenskog suca Slavka Vinčića

- Vidjelo se da čekaju suca i onda su na njega vršili pritisak. Bilo je jasno da je njemu podlegao jer ste vidjeli na što je ličilo drugo poluvrijeme. Nadam se da će uzvrat biti malo pošteniji. Ne bih želio omalovažavati njihovu pobjedu, ali samo govorim istinu o onome što sam vidio - obrušio se Dyche na situaciju iz tunela u poluvremenu koje je završilo 1-1.

 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Fahri Musliu Junior 24.08.2018.

    Grčki i srpski huligani su največe kukavice koje postoje u svijetu. Napadaju samo u čoporu njih 100-200 na malu grupu protivničkih navijača i onda ih napadaju hladim ružjem, noževima, palicama, bokserima i bakljama, čak ih nastavljaju udarati i kad su oni na podu što se desilo zadnji put na aerodromu u Ateni kada su grčko-srpska bratija zajedno njih 300 napali grupu od 20-ak bbb tada su u jurnjavi dostigli jednu malu grupicu od 3-4 bbb-a i tom prilikom su ih svi cipelarili i na podu iživljavajuči se nad nemočnim dečkima ružnim šovinističkim psovkama. Ja bi njih upitao samo jedno pitanje, ako ima netko on srba na ovom prtalu da mi odgovori: zašto vi srpski huligani nemate muda nijednom doći na to "vaše" Kosovo koje non stop skandirate na svim utakmicama? I još jedno pitanje: zašto nikad niste uspjeli tući Albance niti na jednoj utakmici, osim na onoj kada ste vas 30,000 kukavica navalili na 11 nezaštičenih nogometaša Albanije koje su udarali čak i zaštitari a vaša Policija sve nijemo promatrala, na onoj čuvenoj utakmici sa Dronom u Beogradu? Puno puta su se susretali srpski i albanski navijači po europskim gradovima poput Beča, Zuricha ili Brisela ali uvijek je bilo bježanije pred nama, a vamo se hvalite kao da ste vi neke face a ustvari ste obični miševi.

  • Hunter.Stockton.Thompson 24.08.2018.

    hahaha bas mi je drago da malo netko izbubrezi te nadobudne Engleze, mozda nisu ovi direktno krivi ali sve dode na naplatu.

  • Mamatijesestra 24.08.2018.

    Grcima treba zabraniti da igraju u Europi

Komentiraj...
Vidi sve komentare