To je to što me zanima!

Grgić odlazi iz Hajduka nakon sedam godina

Nakon prospavane noći siguran sam da nisam pogriješio, odlazim iz moralnih razloga, rekao je sad već bivši predsjednik Branko Grgić
Vidi originalni članak

Branko Grgić odlazi nakon sedam punih godina vladanja Hajdukom. U klub je došao kao mlad i nepoznat političar sa zadatkom da zaustavi financijski krah kluba koji je iz sezone u sezonu bilježio sve lošije rezultate te je bio na rubu financijskoga kolapsa. Nakon sedam godina vladanja odlazi s tri osvojena prvenstva, dva Superkupa i jednim Kupom, nekoliko bolnih ispadanja od prosječnih momčadi u europskim ogledima, a klub ostavlja u boljem financijskom stanju negoli ga je našao.
Pitanje koje se nakon Grgićeve ostavke samo nameće je što se njegovim odlaskom mijenja? U biti, vrlo malo ili gotovo ništa.
Financijsku konsolidaciju u posljednje dvije godine Hajduk u prvom redu može zahvaliti obilatoj pomoći sponzora, koji su blagonakloni prema klubu uglavnom zbog političkog utjecaja premijera Sanadera. Sponzorski ugovori potpisani su na dulji rok i Hajduk će u razdoblju do pretvorbe, najavljene za prosinac, poslovati stabilno. Grgićevim odlaskom neće biti značajnijih promjena ni u upravljačkoj strukturi kluba. Klub će do Skupštine u prosincu voditi aktualni predsjednik Skupštine Ante Nosić, uz asistenciju glavnog menadžera Ivice Šurjaka i klupskog odvjetnika Mate Peroša. Na dosadašnjim funkcijama zasad ostaju svi profesionalci, od direktora Fredija Fiorentinija, Ivice Šurjaka i sportskog direktora Tomislava Ercega, do trenera Sergija Krešića. Nejasno je tek kakav će potez povući dopredsjednik Alen Bokšić, koji je u novoj križaljci Hajdukove vlasti zasad jedina nepoznanica. Premda je tek počela, iza Hajduka je još jedna promašena sezona, a ceh je glavom platio najodgovorniji.

TORCIDIN KODEKS UPRAVLJANJA HAJDUKOM
Ostavka predsjednika Branka Grgića neće zaustaviti potpisivanje peticije jer Torcida ultimativno traži smjenu kompletne Uprave Hajduka. U Torcidi su sastavili i tzv. Kodeks upravljanja Hajdukom, u kojem u devet točaka od budućih čelnika kluba traže stručnost, viziju i strategiju razvoja kluba, profesionalizam, zakonitost i transparentnost poslovanja, odgovornost, neovisnost, očuvanje ugleda i tradicije Hajduka, a kao preduvjet stupanja na funkciju nekažnjavanje i onemogućavanje sukoba interesa.

SERGIJE KREŠIĆ
U klub sam se vratio zahvaljujući Branku Grgiću, došao sam pomoći i svaka nova uprava imat će me na raspolaganju. Ja se ne mislim povući. Moja je zadaća momčad.

IVICA ŠURJAK
Odlazak bi se mogao protumačiti kao bijeg premda sam se u klub vratio na Grgićev poziv i moralno je ponuditi mandat na raspolaganje. Ne bježim od odgovornosti. 

Alen Bokšić se na na Grgićev poziv uključio se u rad kao dopredsjednik kluba. Trenutačno nije dostupan ni za kakve komentare pa se tek nagađa da bi trebao ostati u klubu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Toma 24.09.2007.

    Hajduk - Dinamo 1:0, Grgić je odlaskom zabio gol kojim bi mogao odlučiti prvaka Hrvatske slijedeće desetljeće. Jer kako stvari stoje, Dinamo se ni ovaj put neće riješiti Mamića

  • zekomlat 24.09.2007.

    reko bi netko \"prestar sam za ova sranja\" posao ja posao i lova dobro miriše no hajduk ga došao glave i zato će čovjek lijepo u politiku - lova je sigurna, a i nemoraš riskirat nit živce,nit pamet .bi to zaborci rekli \"nit brige-nit pameti\"

Komentiraj...
Vidi sve komentare