Obavijesti

Sport

Komentari 2

Grgić odlazi iz Hajduka nakon sedam godina

Grgić odlazi iz Hajduka nakon sedam godina
1

Nakon prospavane noći siguran sam da nisam pogriješio, odlazim iz moralnih razloga, rekao je sad već bivši predsjednik Branko Grgić

VIDEO

Branko Grgić odlazi nakon sedam punih godina vladanja Hajdukom. U klub je došao kao mlad i nepoznat političar sa zadatkom da zaustavi financijski krah kluba koji je iz sezone u sezonu bilježio sve lošije rezultate te je bio na rubu financijskoga kolapsa. Nakon sedam godina vladanja odlazi s tri osvojena prvenstva, dva Superkupa i jednim Kupom, nekoliko bolnih ispadanja od prosječnih momčadi u europskim ogledima, a klub ostavlja u boljem financijskom stanju negoli ga je našao.
Pitanje koje se nakon Grgićeve ostavke samo nameće je što se njegovim odlaskom mijenja? U biti, vrlo malo ili gotovo ništa.
Financijsku konsolidaciju u posljednje dvije godine Hajduk u prvom redu može zahvaliti obilatoj pomoći sponzora, koji su blagonakloni prema klubu uglavnom zbog političkog utjecaja premijera Sanadera. Sponzorski ugovori potpisani su na dulji rok i Hajduk će u razdoblju do pretvorbe, najavljene za prosinac, poslovati stabilno. Grgićevim odlaskom neće biti značajnijih promjena ni u upravljačkoj strukturi kluba. Klub će do Skupštine u prosincu voditi aktualni predsjednik Skupštine Ante Nosić, uz asistenciju glavnog menadžera Ivice Šurjaka i klupskog odvjetnika Mate Peroša. Na dosadašnjim funkcijama zasad ostaju svi profesionalci, od direktora Fredija Fiorentinija, Ivice Šurjaka i sportskog direktora Tomislava Ercega, do trenera Sergija Krešića. Nejasno je tek kakav će potez povući dopredsjednik Alen Bokšić, koji je u novoj križaljci Hajdukove vlasti zasad jedina nepoznanica. Premda je tek počela, iza Hajduka je još jedna promašena sezona, a ceh je glavom platio najodgovorniji.

TORCIDIN KODEKS UPRAVLJANJA HAJDUKOM
Ostavka predsjednika Branka Grgića neće zaustaviti potpisivanje peticije jer Torcida ultimativno traži smjenu kompletne Uprave Hajduka. U Torcidi su sastavili i tzv. Kodeks upravljanja Hajdukom, u kojem u devet točaka od budućih čelnika kluba traže stručnost, viziju i strategiju razvoja kluba, profesionalizam, zakonitost i transparentnost poslovanja, odgovornost, neovisnost, očuvanje ugleda i tradicije Hajduka, a kao preduvjet stupanja na funkciju nekažnjavanje i onemogućavanje sukoba interesa.

SERGIJE KREŠIĆ
U klub sam se vratio zahvaljujući Branku Grgiću, došao sam pomoći i svaka nova uprava imat će me na raspolaganju. Ja se ne mislim povući. Moja je zadaća momčad.

IVICA ŠURJAK
Odlazak bi se mogao protumačiti kao bijeg premda sam se u klub vratio na Grgićev poziv i moralno je ponuditi mandat na raspolaganje. Ne bježim od odgovornosti. 

Alen Bokšić se na na Grgićev poziv uključio se u rad kao dopredsjednik kluba. Trenutačno nije dostupan ni za kakve komentare pa se tek nagađa da bi trebao ostati u klubu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu