To je to što me zanima!

Griezmann je zbog ovoga dobio crveni. Simeone je poludio...

Pri rezultatu 2-2, u trenucima dok je Atletico dominirao, Griezmann je slučajno udario Firmina kopačkom u glavu. Njemački sudac je bez razmišljanja pokazao crveni karton
Vidi originalni članak

Od heroja do tragičara. Sve to proživio je Antoine Griezmann u porazu Atletico Madrida od Liverpoola (3-2). 

Bio je to spektakularan susret koji je opravdao sve epitete koji je dobio u najavi utakmice. Liverpool je imao 2-0 golovima Salaha i Keite nakon 13 minuta, no Atletico se vratio na krilima čudesnog Griezmanna koji je zabijao u 20. i 34. minuti.

Atletico je dominirao, samo Alissona Beckera može kriviti jer nije u potpunosti preokrenuo, a onda u 52. minuti trenutak koji je okrenuo sve. Antoine Griezmann i Roberto Firmino išli su na jednu loptu, Francuz je visoko dignuo nogu i umjesto lopte, njegova kopačka završila je na glavi napadača Liverpoola. 

Firmino je pao kao pokošen, uhvatio se za uho. Bio je to nenamjerni udarac, Griezmann nije niti vidio gdje je Brazilac, ali tu su pravila kristalno jasna. Svaki udarac nogom u glavu je izravan crveni karton pa je tako postupio i njemački sudac Daniel Siebert. 

Video pogledajte OVDJE

Griezmann nije mogao vjerovati kada je vidio karton crvene boje, a Simeone je skoro dobio živčani slom. Prvo se hvatao za glavu, kidao kosu i od nemoći gledao u suca, a onda i počeo prosvjedovati. No, tu nije imao što za prigovoriti. 

Izbornik Hrvatske U-17 reprezentacije Tomislav Rukavina i stručni komentator Elvis Scoria slažu se sa Simeoneom i smatraju kako ovo nije prekršaj za crveni karton. 

- Prestrogo je dosudio. Pa tu nema govora o crvenom kartonu jer ga je slučajno udario. Griezmann ga uopće nije vidio - rekao je ovaj dvojac za Arenu Sport. 

Liverpool je dominirao s igračem više, a onda dobio novi poklon u 77. minuti. Hermoso je potpuno neshvatljivi srušio Jotu, a Salah je zabio za 3-2 i donio pobjedu svojoj momčadi. Uz to je ispisao i povijest. Postao je prvi igrač u povijesti kluba koji je zabio gol devet utakmica u nizu. Ovo mu je bio čak 12. gol u sezoni čime je pokazao u kakvoj je formi. U ovome trenutku možda i najbolji igrač na svijetu uz Roberta Lewandowskog. 

Liverpool je s nova tri boda pobjegao na vrhu i već u sljedećem kolu može osigurati osminu finala. 

Idi na 24sata

Komentari 75

  • Space Burek 20.10.2021.

    E kada bi kriterij barem bio isti kod svakog suca... Ramos i Pepe su milijardu puta isli na namjerno ozljedivanje protivnika pa ne bi dobili ni zuti karton.

  • 20.10.2021.

    kaj se tice griezmanna,zasluzeno je dobil crveni

  • 20.10.2021.

    za ovo levaja nebi dobil crveni,cak ni zuti...

Komentiraj...
Vidi sve komentare