To je to što me zanima!

Grupe C i D: Idu li Englezi do vrha, koliko mogu Srbi?

Hoće li Engleska prekinuti post dug 44 godine? Kakav će nastup imati susjedi, Slovenija i Srbija? Koliko je jaka Njemačka? Upoznajte grupe C i D
Vidi originalni članak

Nakon predstavljanja skupina A i B, na redu su sljedeće dvije i novih osam reprezentacija koje imaju gotovo pa osam različitih ciljeva. U njima se nalaze susjedna nam Slovenija i Srbija, te stari prijatelji iz kvalifikacija, Engleska. Krenimo redom.

SKUPINA C
ENGLESKA

Fabio Capello je preuzeo 'Tri lava' i od njih je načinio pravu momčad. Svjetsko prvenstvo će pokazati i koliko ozbiljnu. Neće igrati Beckham, nema Walcotta ni Ferdinanda, ali dovoljno je tu superkvalitetnih nogometaša. Od Terrya, do Lamparda i Gerrarda, preko Lennona do Rooneya. Najveći problem im je golman, a čini se kako je povjerenje dobio 'kikser' James koji zna obraniti 'čuda', ali i primiti nemoguće. Čak 44 godine su prošle od prvog i jedinog naslova svjetskog prvaka i na Otoku su frustrirani. Je li stigao čas? Polufinale nam se čini kao maksimum.
SAD
Nisu antitalenti, što je vjerojatno prva pomisao na zemlju u kojoj su NBA, NFL i NHL glavni sportovi. Ameri su na Kupu konfederacija pobijedili Španjolsku! Upozorenje za sve. Iskustva im ne nedostaje s obzirom da su stalno na Mundijalima, ovo im je šesti u nizu. Howard, Dempsey i Donovan možda su dovoljni za prolaz grupe, iako će morati dati sve od sebe da nadmudre ostale protivnike.
SLOVENIJA
Dežela je snove ostvarila samim plasmanom, ali zašto ne proći u osminu finala. Radna momčad limitiranog igračkog kadra, ali i takvi su u dodatnim 'kvalama' prošli Rusiju. Na golmanu Udinesea Handanoviću i napadaču Kolna Novakoviču, Slovenci gaje nadu. Teško, jako teško će dalje...

ALŽIR

Apsolutni autsajderi! Treći im je ovo nastup na SP-u, ali svaki bod će za njih biti poput dobitka na lotu. Veznjak Karim Ziani, prvak s Wolfsburgom prošle sezone, najbolji im je igrač. Njihov cilj je primiti što manje golova.
SKUPINA D
NJEMAČKA

Nogomet je igra u kojoj pobjeđuju Njemci.. Ne i na ovom prvenstvu. Protivnici u skupini su nezgodni, ali je Elf ipak kvalitetniji od svakog. Lahm, Ozil, Schweinsteiger će predvoditi Njemce. Obrana im je sumnjiva, a napad je jak po imenima, no nitko ne briljira. Imaju vrlo dobru momčad, ali to je dovoljno za prolaz među osam.
SRBIJA
Potencijalno iznenađenje natjecanja. Treba respektirati momčad koju vodi Antić. Sjajna je posljednja linija s Vidićem na čelu, a pripomažu Chelseajev Ivanović i odlični Kolarov iz Lazija. U vezi je Interov Stanković, Sulejmani (Ajax), Krasić (CSKA), a u napadu Pantelić, Žigić.. Mogu napraviti probleme i najvećim reprezentacijama. Kvaliteta dostatna vjerojatno za osminu finala, uz malo sreće možda i više.
GANA
Izbornik je Srbin Milovan Rajevac pa Gana ima prednost što bolje poznaje protivnika s kojima će igrati. Interov Muntari najveća je zvijezda ove afričke repke kojoj će silno nedostajati Essien. Imaju solidne igrače koji igraju u prosječnim klubovima Liga petice (Wigan, Nice, Bologna), takav bi učinak trebali i imati.
AUSTRALIJA
Klokani na golu imaju odličnog veterana Schwarzera (37). Tu su i Kewell, Emerton, Cahill, Bresciano. No, sve je to nekako 'tanko'. Australci će svakoga namučiti, ali teško će proći i skupinu.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Rijecka Torcida 08.06.2010.

    Po meni ce Španjolska osvojit svjetsko prvenstvo

  • slavonac_u_dusi 08.06.2010.

    Engleska ima snažnu i brzu ekipu ali mislim da neće postić željeni cilj....po meni su Nizozemska i Španjoska najbolje ali vidjet ćemo...siguran sam da će biti iznenađenja kao i na svakom prvenstvu....

  • 11 BILI 08.06.2010.

    spomenute grupe ce kuci i to brzo,nijedna od navedenih zemalja nece u cetvrtfinale.

Komentiraj...
Vidi sve komentare