To je to što me zanima!

Grupe E i F: Blijedi Azzurri i Nizozemska u istoj misiji

Nizozemska želi osvojiti SP, a Danska i Kamerun nadaju se prolazu skupine. Talijani brane naslov, a Novi Zeland se nada primiti što manje golova...
Vidi originalni članak

Nizozemska planira na vrh svijeta jer kad Oranje ide na veliko natjecanje u domovini su i očekivanja velika. U skupini do njih su aktualni svjetski prvaci Talijani koji igraju iznimno loše. Predstavljamo skupine E i F.

SKUPINA E
NIZOZEMSKA

U njihovoj igri se uvijek uživa, a konačno je i efikasna, ako je suditi po kvalifikacijama (svih osam pobjeda). Vezni red i napad im je za 'smrznuti se'. Van Bommel, Sneijder, Van der Vaart, Robben, Van Persie, Huntelaar, čudo.. No, obrana je već nešto sasvim drugo. Sumnjamo kako nogometaši poput Van Bronckhorsta, Boulahrouza, Heitinge, Ooijera, Braafheida, Mathijsena mogu sačuvati mrežu od bilo koje ozbiljnije reprezentacije. Četvrtfinale bi trebali ostvariti, ali to je maksimum.

DANSKA
U kvalifikacijama su bili uvjerljivi, prvi u skupini s Portugalom, Švedskom.... Obranom vlada Agger iz Liverpoola, u vezi Juventusov Poulsen, a zabija Arsenalov Bendtner. Iznimno su disciplinirani, ali bez previše mašte. Ipak i takvi su Portugalu uzeli četiri boda. I za prolaz skupine će se morati dobro pomučiti.

KAMERUN
Vodi ih odlični Paul Le Guen koji je s Lyonom osvojio tri naslova francuskog prvaka. U obrani su osvajač francuskog prvenstva s Marseilleom Mbia, Tottenhamovi Bassong i Ekotto pa Song i Geremi. U veznom redu igrači Arsenala, Lyona, Schalkea (Song, Makoun,Matip), a u vrhu fenomenalni Eto'o. Kad se na sve to nadoda iznimna snaga i trka, dobije se vrlo jaka afrička reprezentacija. S Dancima će se boriti za ulazak u osminu finala.

JAPAN
Četvrti put zaredom su na SP-u, dakle iskustva imaju. Minus im je što samo četiri nogometaša igraju ozbiljan nogomet, u Europi, a ostali doma. Honda i Nakamura su najveće zvijezde. Honda je u usponu, igra u CSKA Moskvi i vrlo je perspektivan, dok je Nakamura ime već stekao. Grupu neće proći.

SKUPINA F
ITALIJA

Aktualni svjetski prvaci teško će obraniti naslov. Lippi je veliki stručnjak, ali kvalitetu za vrh nemaju. Tu su Buffon, Pirlo, De Rossi pa najbolji strijelac Serie A, Di Natale, ali to je premalo. Minus je i što nema Tottija i Tonija. Nedavno su izgubili u 'prijateljskoj' od Meksika. Četvrtfinale im je vrh vrhova.
PARAGVAJ
Pobijedili su i Brazil i Argentinu u južnoameričkim kvalifikacijama, pametnome dosta. Imaju vrlo dobar napad s Cardozom iz Benfice i Cityjevim Cruzom. Četvrti su put u nizu na SP-u. Mogli bi proći skupinu.
SLOVAČKA
Obranu drži Liverpoolov Škrtel, a u napadu je najbolji igrač u povijesti zemlje Vittek (Lille). Treba posebno izdvojiti sjajni vezni red u kojem igraju mladići Weiss (M.City-Bolton) i Stoch (Chelsea-Twente) te Napolijev Hamšik kojeg želi pola Europe.
NOVI ZELAND
Briljirali u 'kvalama' kraj Nove Kaledonije, Fidžija, Vanuatua i Bahreina. Imaju dva ozbiljna igrača, stopera Nelsena, kapetana Blackburna te Killena napadača Middlesbrougha. Ako svaku utakmicu izgube do tri gola razlike, bit će sretni.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • mrki100 09.06.2010.

    Pardon Meksiko....ne Nigerija....

  • totasef 09.06.2010.

    Italiji vrh cetvrtfinale? Dok ostali treniraju oni vjezbaju penale Do finala sve utakmice 0:0 i pobjede na penale Ako sta zagusti, sredit ce to Kolina

  • mrki100 09.06.2010.

    Evo da vam kažem super par....Francuska ne prolazi skupinu kvota 3,00 di ćeš bolje Urugvaj,Nigerija....i Južna Afrika Francuzi nemaju šanse da prođu i nije mi jasno zašto kladionice nude takav poklon....za nas bolje...hehhee.....a sad je na vama uzmite ili ostavite....

Komentiraj...
Vidi sve komentare