To je to što me zanima!

Guardiola: Imamo dovoljno novaca za Cesca i Sancheza

Pep Guardiola, trener europskog prvaka Barcelone pojavio uz sportskog direktora Zubizarretu prvi put pred novinarima uoči nove sezone. Glavna tema bio je 'mercato'
Vidi originalni članak

Pep Guardiola pred novinarima se raspričao o Alexisu Sanchezu, ali i Cescu Fabregasu o kojima ne nedostaje medijskih napisa posljednjih tjedana.

- Imamo dovoljno novaca da kupimo obojicu - priznao je Guardiola.

- Sanchez je tip igrača koji nama odgovara. Takav profil igrača je upravo ono što smo mi tražili - objasnio je Guardiola razloge zbog kojeg Barcelona toliko ustraje u pregovorima s Udineseom oko Alexisa Sancheza.

- Vrlo je mlad i može igrati na sve tri napadačke pozicije. Odlično se kreće i vrlo je precizan u dodavanjima, a kako sam čuo još je i vrlo dobar momak - istaknuo je Guardiola prednosti Čileanca.

- Prioritet nam je sada naći novog napadača i nadamo se da će to biti upravo Sanchez. Udinese naravno gleda prije svega svoje interese, ali mi ne odustajemo od Sancheza. On je igrač za nas - naglasio je Guardiola.

- To ne znači da sam ja nametnuo njegovo ime upravi kluba. Ne činim to. Barceloni samo predlažem imena novih pojačanja. Ako pridobijemo Sancheza odlično, u suprotnom ćemo tražiti nekog povoljnijeg igrača ili ćemo uvesti u prvu ekipu nekoga iz mlađih kategorija - najavio je planove za novu sezonu trener Barcelone.

- Drugi nam je cilj Farbregas. Proteklu smo sezonu vidjeli da nam je potreban duži popis igrača, pogotovo u veznom redu. Sada, naravno, Cesc mora napraviti ono što Arsenal traži. Meni osobno se ne bi svidjelo da moj igrač prestane s treninzima samo zato što želi transfer - bio je iskren u vezi cijele situacije sa Španjolcem koji je ponikao iz Barcelone Guardiola.

- Mi smo samo otišli do kluba i zatražili igrača. Ako ga oni ne žele prodati neće ga prodati - zaključio je priču o dolascima, ali i osvrnuvši se na odlaske trener 'blaugrana'.

- Naći ćemo za njega rješenje koje će mu omogućiti da nastavi sa svojim napretkom - komentirao je transfer Bojana Krkića Pep.

Gotovo siguran odlazak Krkića, i to u talijanskog prvoligaša Romu, potvrdio je i sportski direktor Zubizarreta.

- Shvaćam Bojana. Želi se osjećati važnim i treba više prostora na terenu. Romin je prijedlog odavno stigao is ada se dva klupa moraju samo usuglasiti - bio je kratak u vezi odlaska mlade Barcelonine nade Guardiola.

- Uvijek postoji prostora za napredak - osvrnuo se na kraju i na ciljeve kluba i čitave momčadi za novu sezonu.

- Imamo drugačije motivacije ovog puta, ali glavna je i dalje da se ovoj momčadi sviđa igrati nogomet i da u tome uživa, pogotovo kada to čini tako dobro. Pokušat ćermo zato nastaviti upravo u tom smjeru - zaključio je Guardiola.


Idi na 24sata

Komentari 18

  • ibracadabra09 20.07.2011.

    ne brinite se za barcu. imaju oni para. taj minus ce oni vratit pogotovo nakon sponzora kojeg su dobili a oni malo kukaju da nemaju jer da kazu da imaju klubovi bi trazili 50-60 mil. kao sto ce real dat za nedokazanog neymara 45 a barce ce 40 za fabregasa

  • Messi100 19.07.2011.

    Normalno da znaju što žele jer su NAJBOLJI!!! :) ajmo BARCAAA i Fabregas dođi :D

  • Chelsea_Boy_98 19.07.2011.

    imaju love a u dugu 300 miliona ahahhahaha :)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare