Obavijesti

Sport

Komentari 18

Guardiola: Imamo dovoljno novaca za Cesca i Sancheza

Guardiola: Imamo dovoljno novaca za Cesca i Sancheza
4

Pep Guardiola, trener europskog prvaka Barcelone pojavio uz sportskog direktora Zubizarretu prvi put pred novinarima uoči nove sezone. Glavna tema bio je 'mercato'

VIDEO

Pep Guardiola pred novinarima se raspričao o Alexisu Sanchezu, ali i Cescu Fabregasu o kojima ne nedostaje medijskih napisa posljednjih tjedana.

- Imamo dovoljno novaca da kupimo obojicu - priznao je Guardiola.

- Sanchez je tip igrača koji nama odgovara. Takav profil igrača je upravo ono što smo mi tražili - objasnio je Guardiola razloge zbog kojeg Barcelona toliko ustraje u pregovorima s Udineseom oko Alexisa Sancheza.

- Vrlo je mlad i može igrati na sve tri napadačke pozicije. Odlično se kreće i vrlo je precizan u dodavanjima, a kako sam čuo još je i vrlo dobar momak - istaknuo je Guardiola prednosti Čileanca.

- Prioritet nam je sada naći novog napadača i nadamo se da će to biti upravo Sanchez. Udinese naravno gleda prije svega svoje interese, ali mi ne odustajemo od Sancheza. On je igrač za nas - naglasio je Guardiola.

- To ne znači da sam ja nametnuo njegovo ime upravi kluba. Ne činim to. Barceloni samo predlažem imena novih pojačanja. Ako pridobijemo Sancheza odlično, u suprotnom ćemo tražiti nekog povoljnijeg igrača ili ćemo uvesti u prvu ekipu nekoga iz mlađih kategorija - najavio je planove za novu sezonu trener Barcelone.

- Drugi nam je cilj Farbregas. Proteklu smo sezonu vidjeli da nam je potreban duži popis igrača, pogotovo u veznom redu. Sada, naravno, Cesc mora napraviti ono što Arsenal traži. Meni osobno se ne bi svidjelo da moj igrač prestane s treninzima samo zato što želi transfer - bio je iskren u vezi cijele situacije sa Španjolcem koji je ponikao iz Barcelone Guardiola.

- Mi smo samo otišli do kluba i zatražili igrača. Ako ga oni ne žele prodati neće ga prodati - zaključio je priču o dolascima, ali i osvrnuvši se na odlaske trener 'blaugrana'.

- Naći ćemo za njega rješenje koje će mu omogućiti da nastavi sa svojim napretkom - komentirao je transfer Bojana Krkića Pep.

Gotovo siguran odlazak Krkića, i to u talijanskog prvoligaša Romu, potvrdio je i sportski direktor Zubizarreta.

- Shvaćam Bojana. Želi se osjećati važnim i treba više prostora na terenu. Romin je prijedlog odavno stigao is ada se dva klupa moraju samo usuglasiti - bio je kratak u vezi odlaska mlade Barcelonine nade Guardiola.

- Uvijek postoji prostora za napredak - osvrnuo se na kraju i na ciljeve kluba i čitave momčadi za novu sezonu.

- Imamo drugačije motivacije ovog puta, ali glavna je i dalje da se ovoj momčadi sviđa igrati nogomet i da u tome uživa, pogotovo kada to čini tako dobro. Pokušat ćermo zato nastaviti upravo u tom smjeru - zaključio je Guardiola.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta