To je to što me zanima!

Guardiola: Možda je najbolje da uložimo novac u mlade igrače

Pep Guardiola je objasnio kako City razvija drugačiju transfer politiku. Dok drugi plaćaju ogromne cifre za zvijezde, oni su odlučili uložiti manji novac, ali i ogromno znanje u još nepoznate igrače poput Palaverse
Vidi originalni članak

Teško je dovesti vrhunske igrače po dobroj cijeni. Ma gotovo nemoguće. Možda moramo vjerovati u mlade igrače, pomagati im da se razvijaju kod nas, rekao je Pep Guardiola.

Prije desetak dana se pojavila informacija da Manchester City želi dovesti velikog Hajdukovog talenta Antu Palaversu za osam milijuna eura. Iako je mnoge iznenadio Pepov interes, Hajduk je brzo potvrdio da je sve istina i da su pregovori u tijeku.

TRANSFER NA POMOLU Hajduk potvrdio: Istina je, City želi Palaversu i pregovaramo...

City, koji je većinom izdvajao basnoslovne cifre za već izgrađene igrače, ovoga je puta odlučio milijune ponuditi Hajduku za 18-godišnjaka. Pitate se zašto? Jer se tržište mijenja i Guardiola je zaključio da je bolje ulagati u mlade koje može razvijati kroz svoj sustav ili nadzirati njegov razvoj u matičnom klubu, nego se natjecati s PSG-om, Barcelonom, Juventusom, Real Madridom i ostalima za velike zvijezde.

- Danas svatko može platiti veliku odštetu i igračima dati visoku plaću. Puno nas je u konkurenciji i teško se s time natjecati. Moramo biti brži i pametniji, moramo se prilagoditi - rekao je Pep.

Zbog uravnoteženih plaća City ima zadovoljnu svlačionicu

- Harmoniju u svlačionici pokušavamo zadržati plaćama. Kada imate neravnotežu u plaćama igrača, onda raspoloženje u svlačionici postaje problem. City drži ravnotežu - objašnjava Španjolac.

Na krilima arapskog novca, Manchester City je u posljednjem desetljeću na pojačanja potrošio 1.4 milijardi funti. Ali, čini se da je s time gotovo. Sada razvijaju posve drugačiju transfer politiku. Dok drugi plaćaju ogromne cifre za igrače poput Neymara, oni su odlučili ulagati manji novac, ali i ogromno znanje u još nepoznate igrače poput Ante Palaverse.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Zagor te-nej 26.01.2019.

    Ista shema za dizanje cijene kao sa Leticom... Otišao za 3 a realno vrijedi 0,5.. Tako pokušavaju i s Palaversom...

  • Zagor te-nej 26.01.2019.

    Pep i City su zainteresirani za Palaversu kao što je Real bio za Letvicu... Ode Ante na ljeto za Belgiju tamo će Leko reći da im on upravo treba a Club Brugge će istresti 2-3 miliona i posjesti ga nakon tri utakmice na klupu, upravo onako kako i Leticu...

  • mestar 26.01.2019.

    Naravno da jest to, ali problem jest kako ih zadrzat i pretvorit u vrhunske igrace poslije punoljetnosti jer nije to vise kao nekad da igraju iz ljubavi prema klubu dok ne sazriju kao igraci za veliki ambiciozan klub. La Mesaja je izbacila puno vrhunskih igraca, ali puno ih je ostalo u sjeni ili su nestali.Za svakog uspjesnog ima na destke tisuca ako ne stotine onih drugih.Kad bi se mogli proizvodit igraci u tvornicama odavno bi takve postojale.Americke profesionalne lige i sport su najbolje uredene po tom pitanju uvijek imaju vrhunske igrace u svim sportovima koje odgaja sistem ne klubovi i zna se tko bira prvi, tko drugi tko treci itd. Tako da se ne moze dogodit da najbolji i bogatiji pokupi najbolje a onima drugima sto ostane kao kod nas sto se radi.Dleko smo mi od toga i da imamo taj sistem. Balkanci kao balkanci bi pronasli rupu kako prigrabit najbolje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare