To je to što me zanima!

Guardiola za povijest: Prvi je trener koji je dobio žuti karton

Pep Guardiola ušao je u povijest nogometa. On je prvi trener Premiershipa koji je dobio žuti karton, nakon što je to, od ove sezone, dozvoljeno. Bilo je to na utakmici gdje je City na kraju slavio...
Vidi originalni članak

Pep Guardiola postao je prvi trener  Premiershipa koji je dobio žuti karton. Dogodilo se to u susretu njegovog Manchester Cityja i Liverpoola u Community Shieldu u kojoj su aktualni prvaci iz slavili poslije penala 5:4. Igrala se 40. minuta kad je španjolski stručnjak žestoko reagirao poslije jedne situacije na terenu u kojoj je procijenio da sudac nije dobro dosudio te da nije pravedan. 

Nakon velikih pobuna Pepa, sudac mu je pokazao žuti karton što je od ove sezone dozvoljeno. 

Podsjetimo, Manchester City svladao je Liverpool u Community Shieldu, engleskoj verziji Superkupa i tako osvojio prvi trofej u sezoni. Bila je to u svakom slučaju zanimljiva utakmica, reklo bi se, pravi engleski klasik u kojemu su se odlične šanse vidjele na objema stranama, što je na kraju i rezultiralo izjednačenim rezultatom 1-1 prije nego što se prišlo izvođenju jedanaesteraca. 

Prvi penal bio je za Liverpool. Shaqiri je bio precizan za 1-0, zatim Gündogan 1-1 pa sjajna obrana Brava Wijnaldumu. Bernardo Silva bio je precizan za prednost 1-2, Lallana je vratio Liverpool u igru 2-2, Foden 2-3, Oxlade-Chamberlain 3-3, Zinchenko 3-4, tragičar Salah bio je napokon precizan za 4-4, ali je onda sve nade Liverpoola ugasio Jesus s pogotkom za konačnih 4-5.

Nakon ove svečane uvertire, slijedi i pravo otvaranje Premiershipa u kojemu će se prvi susresti gubitnici Superkupa, Liverpool i Norwich City 9. kolovoza u 21:00 na Anfieldu, dok će City svoj prvi ogled imati drugi dan u gostima kod West Ham Uniteda.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Ustani bane 04.08.2019.

    Kažu Pep prvi u povijesti dobio žuti u premiershipu, par rečenica kasnije u communuty sshieldu pobijedio Liverpool 🤦‍♂️

  • Rada77 04.08.2019.

    Jel se broji na kladari kao zuti?

  • RoyBean 04.08.2019.

    Žestoko?

Komentiraj...
Vidi sve komentare