To je to što me zanima!

Gubimo Bornu Sosu: Da, istina je. Možda ću igrati za Njemačku

Čuo sam se s Oliverom Bierhoffom (direktorom reprezentacije) i pričali smo o svemu. Ne samo o Europskom prvenstvu, nego i o mojoj budućnosti ako zaigram za Njemačku, rekao je Borna Sosa
Vidi originalni članak

Mladi hrvatski lijevi bočni Borna Sosa (23) u petak je bio glavna tema sportskih sekcija hrvatskih i njemačkih medija.

POGLEDAJTE VIDEO: Trening Vatrenih

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tijekom jučerašnjeg dana saznali smo da bi bivši igrač Dinama mogao zaigrati za njemačku reprezentaciju, tj. da ga je njemački izbornik Joachim Low pratio tijekom sezone i da bi, nakon što je u tajnosti dobio tamošnju putovnicu, 'elf' mogao predstavljati na nadolazećem Euru.

- Čuo sam se s Oliverom Bierhoffom (direktorom reprezentacije) i pričali smo o svemu. Ne samo o Europskom prvenstvu, nego i o mojoj budućnosti ako zaigram za Njemačku - potvrdio je navode sam 23-godišnji bek Stuttgarta pa odgovorio na pitanje novinara znači li to da će igrati na Euru za Njemačku:

- Da, postoji mogućnost.

Borna Sosa iza sebe ima sjajnu sezonu u kojoj je skupio 23 bundesligaška nastupa i čak 10 asistencija. Mladi Hrvat po mnogima je najbolji bočni igrač njemačke lige, a u najbolju momčad prvenstva stavili su ga i brojni velikani poput Olivera Bierhoffa i Philippa Lahma. Dapače, njemački mediji ga sve češće, pogotovo nakon dolaska Juliana Nagelsmanna, vežu i uz minhenski Bayern, iako bi Bavarci za njega trebali Stuttgartu isplatiti 20-ak milijun eura.

Na sve se oglasio i hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

- Borna je bio aktivan član mladih hrvatskih reprezentacija s kojima je postizao uspjehe, što je najbolji put do A reprezentacije. Od Borne očekujemo da nastavi s dobrim igrama u Stuttgartu i na taj se način još više približi A reprezentaciji. Naravno, svaki igrač ima pravo odlučiti koju zemlju želi predstavljati, ako ima takve opcije.

Sukus svega je da nam sjajan mladi igrač izmiče i curi kroz prste, na famoznoj poziciji lijevog bočnog koja je bila toliko deficitarna posljednjih godina.

Njegova majka rođena je u Berlinu, dio života provela je u Njemačkoj, a i baka mu je dugi niz godina živjela u Ulmu. I sam Sosa je puno vremena provodio u Njemačkoj pa je na račun navedenog dobio njemačko državljanstvo. I sada se nalazi na prekretnici - koga odabrati, Hrvatsku ili Njemačku?

Idi na 24sata

Komentari 151

  • Skyfall 2012 08.05.2021.

    On je otišao za parama neka je ne trebamo takve izdajnik je

  • sasko_pandev 08.05.2021.

    Jedna ozljeda losa sezona i nema te vise ni u elfu,imaju oni mlade igrace koji svake sezone iskoce

  • DragoslavZlatunic 08.05.2021.

    Kovaci rodeni u berlinu Ali srce kuca za cro! Ne kao ovaj njonjo ko ga j... 

Komentiraj...
Vidi sve komentare