Sport

Komentari 151

Gubimo Bornu Sosu: Da, istina je. Možda ću igrati za Njemačku

Gubimo Bornu Sosu: Da, istina je. Možda ću igrati za Njemačku

Čuo sam se s Oliverom Bierhoffom (direktorom reprezentacije) i pričali smo o svemu. Ne samo o Europskom prvenstvu, nego i o mojoj budućnosti ako zaigram za Njemačku, rekao je Borna Sosa

Mladi hrvatski lijevi bočni Borna Sosa (23) u petak je bio glavna tema sportskih sekcija hrvatskih i njemačkih medija.

POGLEDAJTE VIDEO: Trening Vatrenih

Tijekom jučerašnjeg dana saznali smo da bi bivši igrač Dinama mogao zaigrati za njemačku reprezentaciju, tj. da ga je njemački izbornik Joachim Low pratio tijekom sezone i da bi, nakon što je u tajnosti dobio tamošnju putovnicu, 'elf' mogao predstavljati na nadolazećem Euru.

- Čuo sam se s Oliverom Bierhoffom (direktorom reprezentacije) i pričali smo o svemu. Ne samo o Europskom prvenstvu, nego i o mojoj budućnosti ako zaigram za Njemačku - potvrdio je navode sam 23-godišnji bek Stuttgarta pa odgovorio na pitanje novinara znači li to da će igrati na Euru za Njemačku:

- Da, postoji mogućnost.

Borna Sosa iza sebe ima sjajnu sezonu u kojoj je skupio 23 bundesligaška nastupa i čak 10 asistencija. Mladi Hrvat po mnogima je najbolji bočni igrač njemačke lige, a u najbolju momčad prvenstva stavili su ga i brojni velikani poput Olivera Bierhoffa i Philippa Lahma. Dapače, njemački mediji ga sve češće, pogotovo nakon dolaska Juliana Nagelsmanna, vežu i uz minhenski Bayern, iako bi Bavarci za njega trebali Stuttgartu isplatiti 20-ak milijun eura.

Na sve se oglasio i hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

- Borna je bio aktivan član mladih hrvatskih reprezentacija s kojima je postizao uspjehe, što je najbolji put do A reprezentacije. Od Borne očekujemo da nastavi s dobrim igrama u Stuttgartu i na taj se način još više približi A reprezentaciji. Naravno, svaki igrač ima pravo odlučiti koju zemlju želi predstavljati, ako ima takve opcije.

Ljubljana: Kvalifikacijska utakmica za Svjetsko nogometno prvenstvo između Slovenije i Hrvatske

Sukus svega je da nam sjajan mladi igrač izmiče i curi kroz prste, na famoznoj poziciji lijevog bočnog koja je bila toliko deficitarna posljednjih godina.

Njegova majka rođena je u Berlinu, dio života provela je u Njemačkoj, a i baka mu je dugi niz godina živjela u Ulmu. I sam Sosa je puno vremena provodio u Njemačkoj pa je na račun navedenog dobio njemačko državljanstvo. I sada se nalazi na prekretnici - koga odabrati, Hrvatsku ili Njemačku?

Najčitaniji članci