To je to što me zanima!

Guinnessov rekord: Igrali 35 sati i zabili 626 golova

Nogometaši u engleskom gradiću Cheltenhamu oborili su Guinnessov rekord najdulje odigrane nogometne utakmice. Igrali su punih 35 sati
Vidi originalni članak

Nevjerojatna nogometna utakmica koja je trajala 35 sati, odigrala se prošli vikend u Cheltenhamu u Engleskoj. Počela je u šest ujutro, a pravila po kojima su ju odigrali nogometni klub Cambray i zvijezde lokalne crkvene Cotswold lige, bila su ponešto izmijenjena. Igrači koji su na kratko predahnuli od maratonskog meča, nisu smjeli napuštati rub travnjaka, a neki su uspjeli i malo odspavati. Svakih sat vremena 'zaradili' su 5-minutnu pauzu, a dvadeset minuta odmora dobili su svaka četiri sata. Nogometni je teren bio okružen šatorima koji su služili prvenstveno igračima za odmor, ali i gledateljima koji su hrabre momke došli bodriti i po noći i pomoći im u rušenju rekorda koji je prije iznosio 33 sata. Željeli su igrati i preko 40 sati, no u tome ih je spriječila kiša koje je neprekidno padala i na terenu stvarala blatne jame.
- Morali smo donijeti odluku da se susret zaustavi, kad je kiša toliko natopila teren. Postalo je previše opasno - rekli su organizatori.
- Nogometaši su potpuno iscrpljeni i  slomljen, a mnogi su zadobili višestruke ozlijede. Pod hitno im treba odmor - rekla je žena jednog nogometaša.
A rezultat je bio manje bitan. Cambray 293, Zvijezde 333 gola. Možda je važnije da je susret bio humanitarnog karaktera. Za izgradnju škole u Indiji prikupljeno je 30 tisuća funti.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • headhunter 06.05.2010.

    trebali su dinamo i hajduk nastaviti ono smeće od utakmice,još sad bi bilo 0-0.

  • chevaper 06.05.2010.

    kakvi likovi svaka cast sve me boli nakon sat vremena a ne 35...

Komentiraj...
Vidi sve komentare