To je to što me zanima!

Gura prste tamo gdje ne treba: Gonzala Jaru tjeraju iz Mainza

Takvo ponašanje ne toleriramo u klubu. Još gore od onog što je napravio je njegov potez nakon toga, ona teatralnost, poručuje Gonzalu Jari sportski direktor Mainza
Vidi originalni članak

Gonzalo Jara dobro će zapamtiti trenutak u kojem je odlučio isprovocirati Edinsona Cavanija pa bezobrazno odglumiti nakon što je dobio "šamarčić" od Cavanija.

Čileanski reprezentativac izbačen je s Copa Americe nakon pobjede protiv Urugvaja nakon što je Cavaniju stavio prst u nezgodno mjesto.

Urugvajac je reagirao laganim dodirom po licu Jare i dobio je drugi žuti karton, a Jara je prošao nekažnjeno. No ubrzo nakon toga Čileanac je izbačen s turnira.

Javio se i njegov klub Mainz u kojem su ogorčeni potezom čileanskog reprezentativca te su mu poručili da slobodno može tražiti novi klub.

- Gonzalo već zna da može otići iz Mainza čim za njega dođe ponuda. Takvo ponašanje jednostavno ne toleriramo u klubu. Još gore od onog što je napravio Cavaniju je njegov potez nakon toga, ona teatralnost. Mrzim to više od svega - poručio mu je sportski direktor njemačkog prvoligaša Christian Heidel.

Jari ovo nije prvi put da prima urugvajske igrače za "nezgodna mjesta".

Prije dvije godine uhvatio je Suareza za međunožje, a Urugvajac ga je opalio šakom.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • cudak 26.06.2015.

    ja da odlucujem, da sam trener npr, jedno simuliranje ili ovako neki oblik nesportskog ponasanja, lii neki skandal van terena, i letis u b ekipu dok ne nades novi klub, pa makar se zvao neymar, suarez, cristiano ronaldo, balotelli, pa cak i ronaldinho, unatoc tome sto covjeka obozavam, mora se priznat da je cesto znao bit neprofesionalan...

  • Danchibald 26.06.2015.

    kako su ono u Lici rekli sto je prst u guzi?? pa covjek se rukovao sa suigracem... :D

  • zof 26.06.2015.

    Svaka čast sportskom direktoru Christianu Heidelu. Čast i sportsko poštenje su ipak i uvijek iznad svega. Bravo !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare