To je to što me zanima!

Gvardiol debitirao i odigrao 90 minuta, Leipzig je razbio Sosine

Stuttgart je izgubio kod Leipziga 4-0 u drugom bundesligaškom kolu, a Dominik Szoboszlai i Andre Silva zabili su po dva gola. Obojica hrvatskih reprezentativaca imala su punu minutažu
Vidi originalni članak

Drugo kolo Bundeslige otvorili su Leipzig i Stuttgart, klubovi dvojice hrvatskih reprezentativaca Joška Gvardiola i Borne Sose, a Leipzig je slavio čak 4-0!

Donedavni branič Dinama Gvardiol debitirao je za novi klub i odigrao svih 90 minuta na visokoj razini na mjestu lijevog beka. Bilo ga je po cijelom terenu, često se pridodavao napadu i trener Jesse Marsch sigurno će biti zadovoljan.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

S druge strane, novi reprezentativac Sosa igrao je nešto ofenzivnije, u veznom redu, i bio jedan od raspoloženijih u blijedom izdanju Stuttgarta koji je grubo prizemljen nakon startne pobjede 5-1 nad Greuther Fürthom.

Dominik Szoboszlai zabio je vodeći gol za Leipzig u 38. minuti, dodao jedan i u 52., a prije toga, u prvoj minuti nastavka, Emil Forsberg poentirao je na asistenciju Andrea Silve. Konačnih 4-0 postavio je Silva iz penala u 65. minuti.

O dominaciji Leipziga dovoljno govori podatak o 27 udaraca naspram 11 "švaba" iz Stuttgarta. Sudac Florian Badstubner zato nije produžio utakmicu nijednu sekundu, svirao je kraj po isteku 90. minute.

Leipzig će u idućem kolu u goste Wolfsburgu, a Stuttgart će dočekati Freiburg. Nakon toga dvojica bivših igrača Dinama susrest će se na reprezentativnom okupljanju uoči kvalifikacijskih utakmica protiv Rusije, Slovačke i Slovenije.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • PurgeriSuTolikoJadni 21.08.2021.

    Sad Leipzig pogotovo nikad neće bitbiti prvak Njemačke cim im Gvardiol igra...

  • komentator Luka 20.08.2021.

    kako to da nije igrao stopera?.........jer on nije prirodan lijevi bek bez obzira kaj je to igrao u dinamu

  • MateCro 20.08.2021.

    Dobar Gvardiol. Ako glava bude cista i ako ga ozljede zaobiđu švabe će ga izbrusit

Komentiraj...
Vidi sve komentare