To je to što me zanima!

Gvardiol obara najveći hrvatski transfer! Spursi žele 'vatrenog'

Gvardiol je već imao prilike zaigrati u engleskom Premiershipu kada je Leeds poslao Dinamu i službenu ponudu, no odlučio se za RB Leipzig što se ispostavio kao pun pogodak...
Vidi originalni članak

Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol na meti je londonskog Tottenhama, tvrde španjolski i engleski mediji. Bivši dinamovac navodno je impresionirao struku te se prometnuo kao Tottenhamova glavna meta u sljedećem prijelaznom roku.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Podsjetimo, Gvardiol je već imao prilike zaigrati u engleskom Premiershipu kada je Leeds poslao Dinamu i službenu ponudu, no odlučio se za RB Leipzig što se ispostavilo kao pun pogodak. Sa 20 godina (napunio u siječnju) na leđima, Joško igra fenomenalno, bez straha od greške te djeluje puno iskusnije nego što njegove godine prikazuju. A možda i najveća njegova vrijednost je - polivalentnost.

Može igrati lijevog beka, zadnjeg veznog, stopera, a u mnogim je utakmicama pokazao da treneri ne bi pogriješili ni da ga stave u vrh napada! Gvardiol je ove sezone u 33 nastupa za Leipzig u svim natjecanjima zabio dva gola i tome dodao tri asistencije.

EUROPSKA LIGA Hrvati prošli: Slave Pašalićeva Atalanta i Gvardiolov RB Leipzig

- Iako nije najviši sa 185 centimetara, ima sjajan skok, borben je, brz, tehnički dobar s loptom i ima oko za dodavanje. Također se može uklopiti kao lijevi bek i defenzivni vezni, ali brzo stječe reputaciju jednog od najboljih središnjih braniča u Europi - piše Daily Mail u hvalospjevima o fantastičnom hrvatskom nogometašu.

Eh, sad - cijena. Vlasnik Tottenhama Daniel Levy poznat je kao tvrdi i teški pregovarač, koji teško uzmiče. Gvardiolova tržišna cijena po Transfermarktu je 25 milijuna eura (zadnje ažuriranje 22. prosinca 2021.), a mediji pišu kako je Levy spreman izdvojiti čak 60 milijuna. Znate li što to znači? Da ga Levy neće puštati ispod stotinu milijuna, naravno ako mu se karijera razvije u ciljanom smjeru. U tom bi slučaju oborio i hrvatski najskuplji (45 milijuna eura) transfer, točnije prelazak Matea Kovačića iz Real Madrida u Chelsea 

STRADALA LEĐA Gvardiol majstorski asistirao pa se ozlijedio, Leipzig u polufinalu

Joško Gvardiol tako bi postao 6. Hrvat koji je potpisao za Tottenham. U londonskom klubu ranije su igrali Vedran Ćorluka, Niko Kranjčar, Stipe Pletikosa (umirovljeni) i najveći od svih - Luka Modrić! A za Tottenham je u mladosti potpisao i jedan hrvatski anonimac Tomislav Gomelt (27), koji je u London stigao 2013. iz HAŠK-a, no nikad nije zaigrao za prvu momčad Spursa. Danas igra u litavskoj Suduvi.

NAJAVIO ODLAZAK? Conteu se smučilo: Preiskren sam da bih ovako uzimao plaću

Idi na 24sata

Komentari 78

  • 05.03.2022.

    Nakon Van Dykea najbolji obrambeni igrač u Europi.

  • korisnik10 05.03.2022.

    Lol nude 60m eura, a Andy Bara koji mu je agent rekao je da su ovu zimu vec imali ponudu 60m eura i odbili... Pa nisu ludi da ga prodaju za isto ili manje... Gluposti pisete

  • IskrenDoBola 05.03.2022.

    65 milijuna eura navodno zadnja ponuda

Komentiraj...
Vidi sve komentare