To je to što me zanima!

Haalandove brojke dokazuju da je bolji od Messija, Ronalda i Mbappéa: To je zastrašujuće

Haaland je do 22. godine zabio ukupno 154 gola u 196 utakmica odigranih u Bryneu, Moldeu, Salzburgu, Borussiji Dortmund i Cityju što u njegovim godinama nije uspjelo Ronaldu ni Messiju
Vidi originalni članak

Napadač Manchester Cityja Erling Haaland (22) u nevjerojatnoj je formi te svojim majstorijama oduševljava sve ljubitelje nogometa gotovo svaki put kad se pojavi na travnjaku. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Čudesni Norvežanin prema napadačkom učinku već je sada debelo ispred Ronalda, Messija i Mbappéa.

Njegovom igrom impresioniran je i trener Pep Guardiola koji itekako može biti zadovoljan Haalandovim dolaskom ovog ljetnog prijelaznog roka. 

- Brojke govore same za sebe. Zastrašujuće su, da budem iskren. Ovo što radi, radio je prije u Norveškoj, Austriji i Njemačkoj. To nije nešto čemu sam ga ja učio. Kvaliteta koju mi ​​imamo pomaže mu da zabija. Ima nevjerojatan instinkt. Rođen je da zabija golove - kazao je Guardiola zaslijepljen norveškim napadačem koji je prije nekoliko mjeseci otvorio veliku raspravu. 

Hoće li zabiti više golova od Cristiana Ronalda i Messija? 

Brojni se u Engleskoj i Europi pitaju do koje brojke može doći ove sezone te hoće li uspjeti srušiti rekorde Premier lige i Lige prvaka po golovima ove sezone. 

Haaland je za City u 12 utakmica zabio nevjerojatnih 19 golova te je prvi strijelac Premier lige s 14 golova u osam susreta, i Lige prvaka s tri gola u njih pet. U engleskom prvenstvu nitko nije osvojio naslov najboljeg strijelca s prosjekom od gola po utakmici, a najbliži tome bio je Harry Kane koji je 2016./17. u 30 susreta zabio 29 puta.

Španjolski list Marca ističe da su Haalandove brojke puno veće od Messijevih i Ronaldovih ako se gleda klupska karijera.

Haaland je do 22. godine zabio ukupno 154 gola u 196 utakmica odigranih u Bryneu, Moldeu, Salzburgu, Borussiji Dortmund i Cityju te ima prosjek od 0,8 golova po susretu što u njegovim godinama nije uspjelo Ronaldu ni Messiju. 

Usporedba Haalandovog, Mbappéovog, Messijevo i Ronaldovog učinka do 22. godine: 

Haaland: 154 gola u 194 utakmice (0.8 u prosjeku po utakmici)
Mbappé: 131 gol u 202 utakmice (0.65 u prosjeku po utakmici)
Messi: 80 golova u 162 utakmice (0.5 u prosjeku po utakmici)
Ronaldo: 53 gola u 214 utakmice (0.25 u prosjeku po utakmici)

Idi na 24sata

Komentari 41

  • johnny001122 07.10.2022.

    ovaj je neki robot iz buducnosti garant

  • danko1471991 07.10.2022.

    Nikad nece biti na razini Messija, zasto ih uopce idete usporedivati? On je golgeter i nista vise dok je Messi dimenzija kao Pele i Maradona i ne moze ih se usporedivati... Svatko u svoje vrijeme najbolji...

  • Masna bojleri i nalijoni GmbH Böblingen 07.10.2022.

    Cak je i taj haland bolji od Livaje i Kalinica,srica da san pocela navijat za Dinamo ! As ti gospe,tek sad vidin kolko san bila slipa sta san velicala ajduka. Zivia Dinamo nas najveci klub !

Komentiraj...
Vidi sve komentare