To je to što me zanima!

Ante Erceg: Igram za momke koji su mi spasili kuću od vatre

U NAPAD! Everton? Velika momčad, ali ne želim nakon karijere pričati djeci protiv koga sam sve igrao nego koga sam pobjeđivao, kaže Ante Erceg iz Hajduka
Vidi originalni članak

Čim je ušao u Liverpoolu, odmah je to bio drukčiji Hajduk. U te 34 Ercegove minute, plus sučeva nadoknada, Hajduk je bio opasnija momčad. A Antinu najbolju šansu, dribling ulijevo pa snažan udarac u bliži kut, zaustavio je izvrsni Evertonov golman Pickford.

Dobra je to bila partija Hajduka protiv Evertona, ali Ercega ne zanima dojam. On vidi samo poraz 2-0 na Goodisonu...

- Ne želim nakon karijere pričati djeci protiv koga sam sve igrao nego koga sam sve pobjeđivao. Zato ću u uzvratu protiv Evertona dati sve od sebe za pobjedu - kaže “Hajdučko srce”.

- Napokon sam zdrav, odigrao sam bez problema cijelu utakmicu s Rudešom, dobro se osjećam i jedva čekam istrčati na krcati Poljud protiv Evertona - kazao nam je Ante nakon visoke pobjede nad Rudešom.

A koliko je on važan za igru Carrillova Hajduka, najbolje svjedoči njegova statistika. U ovoj je sezoni odigrao osam utakmica, zabio četiri gola i dva puta asistirao. Zbog ozljede je propustio derbi s Dinamom i Slaven Belupo, a na Goodison Parku je ušao tek u drugom dijelu. I to se i te kako osjetilo na igri Hajduka: u Maksimiru i na Goodisonu su poraženi, a na Poljudu su se dugo mučili protiv Slaven Belupa i jedva dobili 1-0.

Očito je - kad igra Erceg, igra i Hajduk, a to su prepoznali i navijači, koji su njegovo zalaganje i dobre igre nagradili ‘’Hajdučkim srcem’’.

- Počašćen sam nagradom, ona mi jako puno znači, posebno zato što su momci iz Torcide puno puta pokazali da oni imaju veliko srce. Eto, i meni su obiteljsku kuću na Kili spasili u vrijeme nedavnog požara i na tome im još jednom hvala. Također i mojim suigračima, ne bih ništa uspio bez njihove pomoći, zbog toga sam ih sve i pozvao na dodjelu - kaže Erceg, kojeg jako cijene u klubu.

To su mu i pokazali nedavnim produljenjem ugovora sve do 2020. godine. I to pred utakmicu protiv Brondbyja u Kopenhagenu. Erceg ne krije da je posebno inspiriran velikim utakmicama, pred 30.000 navijača Brondbyju je na Poljudu zabio dva gola, a sad u Split stiže moćni Everton.

- Da sam mogao kupiti tisuću ulaznica, sve bi ih podijelio koliki je bio interes. Jedva čekam utakmicu i krcati Poljud, za takve utakmice nije potreban dodatni motiv. Everton je velika momčad i nema se potrebe zalijetati nekim velikim najavama... Oni su veliki favoriti, imaju prednost iz prvog susreta, ali mi se ne predajemo. Na našem terenu, pred našom publikom, možemo se nositi s bilo kime, pa i s njima. Recept je jednostavan, ponoviti igru iz drugog poluvremena i eliminirati pogreške. Svjesni smo da će ovo biti najveća utakmica u našim dosadašnjim karijerama, tako da moramo dati sve od sebe - kaže 27-godišnji Splićanin.

Everton ima naporan raspored, gostovanje na Poljudu pada im između gostovanja kod Manchester Cityja i Chelseaja.

- Lijepo društvo, nema što... I neće im biti lako ni u Manchesteru ni na Stamford Bridgeu, a bogme ni na našem Poljudu u četvrtak - kaže Ante.

Sudeći prema utakmici protiv Rudeša, glavna karika u napadu Hajduka u četvrtak bi trebao biti Said, koji je napokon proigrao i utrpao tri komada Rudešanima.

Svi su na Poljudu svjesni da je proći Everton nemoguća misija... Ali onda opet, kako kaže Ćiro Blažević, ako zabiješ prvi, drugi gol pada sam od sebe!

Idi na 24sata

Komentari 41

  • dinamouhercu 22.08.2017.

    Zašto nije sam pomogao gasiti, ako mu je požar bio blizu kuće?

  • 22.08.2017.

    ja kao hajdukovac kažem da šanse nemaju everton je bolji i točka

  • kakogod 22.08.2017.

    Dajem 10.000 kuna onome ko nađe rečenicu iz naslova u članku... P.S. Nema mijenjenja, napravio sam screenshot.

Komentiraj...
Vidi sve komentare