To je to što me zanima!

Hajduk doveo četiri puta manje igrača nego Dinamo, Rijeka čak 17 preotela najvećim rivalima

U zadnjih deset godina, ne računajući posudbe i prelaske igrača u niželigaške klubove, Dinamo je napravio 86 transfera s HNL klubovima, od čega neprirodnih 40 s Lokomotivom, ali i 12 s Rijekom
Vidi originalni članak

Iako će u Maksimir doći tek na ljeto, transferi Ivana Nevistića i Danijela Štefulja iz Rijeke u Dinamo gotovo će sigurno ostati rekordni poslovi zime 2021. u HNL-u. Prvak će navodno platiti četiri milijuna eura za Rijekin dvojac.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U zadnjih deset godina to su četvrti i peti igrač koji je iz Rijeke prešao u Dinamo, ne računajući posudbe. I samo s Lokomotivom "plavi" su više trgovali u tom razdoblju.

Taj po mnogima neprirodan odnos Dinama i Lokomotive iznjedrio je 40 transfera igrača u deset godina, uz još više posudbi. Trajno je Dinamo od lokosa kupio ili uzeo 18 igrača, a 22 su iz Dinama prešla u Lokomotivu.

Iz Rijeke je, pak, doveo petoricu (Boras, Lešković, Gavranović, Nevistić, Štefulj), a u drugom su smjeru u transferima, s odštetom ili bez nje, odlazili Pavičić, Andrijašević, Kramarić, Tomečak, Krstanović, Pokrivač i Alispahić.

Ukupno je Dinamo u zadnjih deset sezona, ne računajući posudbe, iz hrvatskih klubova doveo čak 49 igrača, a rivalima iz HNL-a (pro)dao njih 37.

Rijeka ne zaostaje mnogo, dovela ih je 43, a (pro)dala 27. Najviše je trgovala s Istrom (7-8), potom su Dinamo (7-5) i Slaven Belupo (6-3). Zanimljivo, Rijeka je u Koprivnici pronašla neke od svojih najuspješnijih kupovina (Heber, Mujanović, Brezovec, Čanađija...), Hajduk je iz Slavena doveo Dolčeka i Ivanovskog, a Dinamo - nikad nikoga!

Rijeka je uzela čak šest igrača iz Osijeka, a ni jedan nije otišao u drugom smjeru. I rekorder je po broju igrača koje je dovela izravno od najvećih rivala: iz Dinama, Hajduka i Osijeka u zadnjih je deset godina dovela 17 igrača.

I dok je Dinamo u deset godina napravio 86 transfera s klubovima iz HNL-a (ne računajući niželigaše), a Rijeka 70, Hajduk ih je ostvario gotovo dvostruko manje, svega 48. A doveo je četiri puta manje igrača iz naše lige nego najveći rivali!

Hajduk je, vjerovali ili ne, u zadnjih deset godina doveo svega 12 pojačanja iz HNL-a, a (pro)dao ih 36. Dinamo ih je doveo 49, a Rijeka 43.

Najviše su poljudski šefovi igrača doveli iz mrskog susjeda Splita - trojicu - a najviše su igrača ustupili Istri, sedmoricu. 

No, Hajduk je u tih deset godina doveo tek jednog igrača iz prve momčadi najveće četvorke (Maglicu iz Osijeka), a Dinamu, Rijeci i Osijeku ustupio je ukupno osmoricu. Među njima je Franko Andrijašević, koji se s Poljuda preselio u Maksimir, pa odande na Rujevicu.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • ) () + 06.02.2021.

    Igrači dolaze, igrači odlaze ali samo ljubav prema klubu i navijači ostaju

  • Cvitanich 04.02.2021.

    Još dovesti dinamovca Bulata iz Šibenika, to bi bila prava stvar. Mamić je bahati egomanijak, ali zna znanje!

  • nikola85_1 04.02.2021.

    Pa svi žele u dinamo malo ko u hajduk rijeku i ostale klubove..dinamo najbolji klub na balkanu

Komentiraj...
Vidi sve komentare