Obavijesti

Sport

Komentari 45

Hajduk doveo četiri puta manje igrača nego Dinamo, Rijeka čak 17 preotela najvećim rivalima

Hajduk doveo četiri puta manje igrača nego Dinamo, Rijeka čak 17 preotela najvećim rivalima
8

U zadnjih deset godina, ne računajući posudbe i prelaske igrača u niželigaške klubove, Dinamo je napravio 86 transfera s HNL klubovima, od čega neprirodnih 40 s Lokomotivom, ali i 12 s Rijekom

VIDEO

Iako će u Maksimir doći tek na ljeto, transferi Ivana Nevistića i Danijela Štefulja iz Rijeke u Dinamo gotovo će sigurno ostati rekordni poslovi zime 2021. u HNL-u. Prvak će navodno platiti četiri milijuna eura za Rijekin dvojac.

Pokretanje videa...

Razgovor s Mislavom Oršićem 07:36

U zadnjih deset godina to su četvrti i peti igrač koji je iz Rijeke prešao u Dinamo, ne računajući posudbe. I samo s Lokomotivom "plavi" su više trgovali u tom razdoblju.

Taj po mnogima neprirodan odnos Dinama i Lokomotive iznjedrio je 40 transfera igrača u deset godina, uz još više posudbi. Trajno je Dinamo od lokosa kupio ili uzeo 18 igrača, a 22 su iz Dinama prešla u Lokomotivu.

Dinamo i Rijeka sastali se u zaostalom 6. kolu HT Prve lige

Iz Rijeke je, pak, doveo petoricu (Boras, Lešković, Gavranović, Nevistić, Štefulj), a u drugom su smjeru u transferima, s odštetom ili bez nje, odlazili Pavičić, Andrijašević, Kramarić, Tomečak, Krstanović, Pokrivač i Alispahić.

Ukupno je Dinamo u zadnjih deset sezona, ne računajući posudbe, iz hrvatskih klubova doveo čak 49 igrača, a rivalima iz HNL-a (pro)dao njih 37.

Rijeka ne zaostaje mnogo, dovela ih je 43, a (pro)dala 27. Najviše je trgovala s Istrom (7-8), potom su Dinamo (7-5) i Slaven Belupo (6-3). Zanimljivo, Rijeka je u Koprivnici pronašla neke od svojih najuspješnijih kupovina (Heber, Mujanović, Brezovec, Čanađija...), Hajduk je iz Slavena doveo Dolčeka i Ivanovskog, a Dinamo - nikad nikoga!

Rijeka je uzela čak šest igrača iz Osijeka, a ni jedan nije otišao u drugom smjeru. I rekorder je po broju igrača koje je dovela izravno od najvećih rivala: iz Dinama, Hajduka i Osijeka u zadnjih je deset godina dovela 17 igrača.

I dok je Dinamo u deset godina napravio 86 transfera s klubovima iz HNL-a (ne računajući niželigaše), a Rijeka 70, Hajduk ih je ostvario gotovo dvostruko manje, svega 48. A doveo je četiri puta manje igrača iz naše lige nego najveći rivali!

Nel Pavletic/PIXSELL

Hajduk je, vjerovali ili ne, u zadnjih deset godina doveo svega 12 pojačanja iz HNL-a, a (pro)dao ih 36. Dinamo ih je doveo 49, a Rijeka 43.

Najviše su poljudski šefovi igrača doveli iz mrskog susjeda Splita - trojicu - a najviše su igrača ustupili Istri, sedmoricu. 

No, Hajduk je u tih deset godina doveo tek jednog igrača iz prve momčadi najveće četvorke (Maglicu iz Osijeka), a Dinamu, Rijeci i Osijeku ustupio je ukupno osmoricu. Među njima je Franko Andrijašević, koji se s Poljuda preselio u Maksimir, pa odande na Rujevicu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...