To je to što me zanima!

Hajduk doveo igrača koji je izbacio Dinamo iz Lige prvaka

Gergő Lovrencsics je bivši kapetan Ferencvarosa s kojim je osvojio tri naslova prvaka i Kup, igrao je za Lech u Poljskoj i također osvojio prvenstvo. Igrao je i na Euru. U Hajduk dolazi kao slobodan igrač i potpisuje na dvije godine
Vidi originalni članak

Ostankom Marka Livaje, Hajduk je zadržao kostur i kotačić oko kojeg gradi momčad. Nakon te sjajne vijesti koja je obradovala navijače Hajduka, na Poljud su se vratili 'bili tići' Josip Vuković i Josip Elez, a prije nekoliko dana je i potvrđen napadač Jan Mlakar.

Međutim, što s desnim bekom, pitali su se navijači. Ta pozicija ostala je upražnjena odlaskom Darka Todorovića, a danas je Hajduk predstavio igrača koji će zauzeti tu poziciju. A taj čovjek se zove Gergő Lovrencsics (32)!

Riječ je o kapetanu Ferencvarosa s kojim je osvojio 3 naslova prvaka i kup, igrao je za Lech u Poljskoj i također osvojio prvenstvo, dolazi kao slobodan igrač i potpisuje na dvije godine.

Standardni je reprezentativac Mađarske, igrao je i na Euru protiv Portugala, Njemačke i Francuske. Također, odigrao je cijelu utakmicu u pobjedi protiv Hrvatske (2-1) u kvalifikacijama za Euro 2019. godine, a bio je već i na Poljudu u listopadu iste godine kada su 'vatreni' u sjajnoj atmosferi uzvratili s 3-0.  

Lovrencsics će se priključiti momčadi u nedjelju, a zanimljivo je kako je već jednog rušio Hajdukovog najvećeg rivala. Ferencvaros je prošle sezone izbacio Dinamo iz trećeg pretkola Lige prvaka, a novi igrač 'bilih' je zabio za 1-0. Mađari su na kraju pobijedili 2-1.

- Gergő je tehnički vrlo potkovan igrač, s vrlo dobrim taktičkim, fizičkim i mentalnim karakteristikama. Radi se o desnom beku s napadačkim sklonostima što se uklapa u stil i model igre kojem mi težimo. Krase ga izraziti natjecateljski duh, pobjednički mentalitet i liderske sposobnosti. U karijeri je osvojio šest trofeja, a posljednje tri godine bio je kapetan Ferencvaroša koji je osvojio tri uzastopna prvenstva. Godinama igra na visokom klupskom nivou te ima bogato iskustvo u europskim natjecanjima, a uz to redovni je član A reprezentacije Mađarske s nastupima na EURU 2016 i EURU 2020 (2021) - ovako je novo pojačanje Bijelih okarakterizirao sportski direktor Mindaugas Nikoličius. 

Prve dojmove podijelio je i sam igrač.

- Sretan sam zbog potpisa za Hajduk, znam da se radi o klubu s najvećom tradicijom u Hrvatskoj, ja tražim i želim uspjeh te je lako bilo donijeti ovu odluku kad sam shvatio da se klupski i moji ciljevi podudaraju. Iza mene je nekoliko jako uspješnih nekoliko godina, posebno zadnje tri sezone u kojima sam osvojio četiri trofeja. To nije lagan posao, ali je velika emocija, vrijedno iskustvo za mene i to je ono što ću pokušati prenijeti na Hajduk. Upoznao sam se s trenerom, predsjednikom i sportskim direktorom. Trener mi je vrlo jasno prenio svoje zahtjeve u prvom razgovoru, shvatio sam što traži od momčadi i što želi igrati. Znam već dosta toga o klubu, gradu koji dolazim i navijačima pred kojima ću igrati, jedva čekam prve treninge i utakmice  te se veselim našem zajedničkom putovanju - istaknuo je Lovrencsics nakon potpisa ugovora. 

Obzirom na mogućnosti na tržištu i financijsko stanje, Hajduk je ugrabio sjajno pojačanje uoči nove sezone. Iskusan igrač s 44 utakmice za reprezentaciju, za Ferencvaroš je tijekom pet godina skupio 182 utakmice uz šest golova i 29 asistencija, a kao kapetan je klub predvodio i u grupnoj fazi Lige prvaka. Hajduku će donijeti ogromno iskustvo i kvalitetu u posljednjoj liniji.

Hajduk već dugo vremena muku muči s desnim bekom, još od odlaska Avdije Vršajevića. Tu su poziciju pokrivali Fran Tudor i Josip Juranović kojima to nije bila prirodna pozicija, no Juranović se isprofilirao toliko na toj poziciji da ga je ona prodala u Poljsku Legiju, a na koncu je zaigrao i za hrvatsku nogometnu reprezentaciju na Euru.  

Nakon odlaska Juranovića Hajduk je tu poziciju punio Marinom Jakolišem koji je napadač, čak su i formaciju mijenjali kako bi riješili problem,  a nakon toga je doveden i Darko Todorović na posudbu, no njegovim igrama u Hajduku nisu bili zadovoljni i nisu otkupili njegov ugovor. Sad će taj dio terena pokriti zvučno ime mađarskog nogometa.

Idi na 24sata

Komentari 199

  • zagorac2 06.07.2021.

    ja jesam dinamovac ali mislim da je Hajduk postao ozbiljan klub i da ce stvarno jurisat na HNL titulu i da jos prodje prvo predkolo Evrope bilo bi super

  • bobiii 06.07.2021.

    Odličan igrač,puno jakih utakmica u nogama,igrao na Euru i u CL. Niko zaista želi osvojiti HNL i odvesti Hajduk u CL.

  • bobiii 06.07.2021.

    Odlično pojačanje,ako želiš srušiti šampiona,pojačaj se onima koji su ga već rušili!

Komentiraj...
Vidi sve komentare