Obavijesti

Sport

Komentari 199

Hajduk doveo igrača koji je izbacio Dinamo iz Lige prvaka

Hajduk doveo igrača koji je izbacio Dinamo iz Lige prvaka

Gergő Lovrencsics je bivši kapetan Ferencvarosa s kojim je osvojio tri naslova prvaka i Kup, igrao je za Lech u Poljskoj i također osvojio prvenstvo. Igrao je i na Euru. U Hajduk dolazi kao slobodan igrač i potpisuje na dvije godine

VIDEO

Ostankom Marka Livaje, Hajduk je zadržao kostur i kotačić oko kojeg gradi momčad. Nakon te sjajne vijesti koja je obradovala navijače Hajduka, na Poljud su se vratili 'bili tići' Josip Vuković i Josip Elez, a prije nekoliko dana je i potvrđen napadač Jan Mlakar.

Međutim, što s desnim bekom, pitali su se navijači. Ta pozicija ostala je upražnjena odlaskom Darka Todorovića, a danas je Hajduk predstavio igrača koji će zauzeti tu poziciju. A taj čovjek se zove Gergő Lovrencsics (32)!

Riječ je o kapetanu Ferencvarosa s kojim je osvojio 3 naslova prvaka i kup, igrao je za Lech u Poljskoj i također osvojio prvenstvo, dolazi kao slobodan igrač i potpisuje na dvije godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Euro 2020 - Group F - Hungary v Portugal

Standardni je reprezentativac Mađarske, igrao je i na Euru protiv Portugala, Njemačke i Francuske. Također, odigrao je cijelu utakmicu u pobjedi protiv Hrvatske (2-1) u kvalifikacijama za Euro 2019. godine, a bio je već i na Poljudu u listopadu iste godine kada su 'vatreni' u sjajnoj atmosferi uzvratili s 3-0.  

Lovrencsics će se priključiti momčadi u nedjelju, a zanimljivo je kako je već jednog rušio Hajdukovog najvećeg rivala. Ferencvaros je prošle sezone izbacio Dinamo iz trećeg pretkola Lige prvaka, a novi igrač 'bilih' je zabio za 1-0. Mađari su na kraju pobijedili 2-1.

Zagreb: Dinamo u sedmoj minuti zabio gol Ferencvarošu - strijelac Dani Olmo

- Gergő je tehnički vrlo potkovan igrač, s vrlo dobrim taktičkim, fizičkim i mentalnim karakteristikama. Radi se o desnom beku s napadačkim sklonostima što se uklapa u stil i model igre kojem mi težimo. Krase ga izraziti natjecateljski duh, pobjednički mentalitet i liderske sposobnosti. U karijeri je osvojio šest trofeja, a posljednje tri godine bio je kapetan Ferencvaroša koji je osvojio tri uzastopna prvenstva. Godinama igra na visokom klupskom nivou te ima bogato iskustvo u europskim natjecanjima, a uz to redovni je član A reprezentacije Mađarske s nastupima na EURU 2016 i EURU 2020 (2021) - ovako je novo pojačanje Bijelih okarakterizirao sportski direktor Mindaugas Nikoličius. 

Prve dojmove podijelio je i sam igrač.

- Sretan sam zbog potpisa za Hajduk, znam da se radi o klubu s najvećom tradicijom u Hrvatskoj, ja tražim i želim uspjeh te je lako bilo donijeti ovu odluku kad sam shvatio da se klupski i moji ciljevi podudaraju. Iza mene je nekoliko jako uspješnih nekoliko godina, posebno zadnje tri sezone u kojima sam osvojio četiri trofeja. To nije lagan posao, ali je velika emocija, vrijedno iskustvo za mene i to je ono što ću pokušati prenijeti na Hajduk. Upoznao sam se s trenerom, predsjednikom i sportskim direktorom. Trener mi je vrlo jasno prenio svoje zahtjeve u prvom razgovoru, shvatio sam što traži od momčadi i što želi igrati. Znam već dosta toga o klubu, gradu koji dolazim i navijačima pred kojima ću igrati, jedva čekam prve treninge i utakmice  te se veselim našem zajedničkom putovanju - istaknuo je Lovrencsics nakon potpisa ugovora. 

Obzirom na mogućnosti na tržištu i financijsko stanje, Hajduk je ugrabio sjajno pojačanje uoči nove sezone. Iskusan igrač s 44 utakmice za reprezentaciju, za Ferencvaroš je tijekom pet godina skupio 182 utakmice uz šest golova i 29 asistencija, a kao kapetan je klub predvodio i u grupnoj fazi Lige prvaka. Hajduku će donijeti ogromno iskustvo i kvalitetu u posljednjoj liniji.

firo: 23.06.2021, Fuvuball, Soccer: EURO 2021, EM 2020, EURO 2020, European Championship 2020, group stage, Group F, GER, Germany - Hungary

Hajduk već dugo vremena muku muči s desnim bekom, još od odlaska Avdije Vršajevića. Tu su poziciju pokrivali Fran Tudor i Josip Juranović kojima to nije bila prirodna pozicija, no Juranović se isprofilirao toliko na toj poziciji da ga je ona prodala u Poljsku Legiju, a na koncu je zaigrao i za hrvatsku nogometnu reprezentaciju na Euru.  

Euro 2020 - Group F - Hungary v France

Nakon odlaska Juranovića Hajduk je tu poziciju punio Marinom Jakolišem koji je napadač, čak su i formaciju mijenjali kako bi riješili problem,  a nakon toga je doveden i Darko Todorović na posudbu, no njegovim igrama u Hajduku nisu bili zadovoljni i nisu otkupili njegov ugovor. Sad će taj dio terena pokriti zvučno ime mađarskog nogometa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 199
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu