To je to što me zanima!

Hajduk ide po čudo: Evo gdje gledati susret s Villarrealom

Pakleno težak zadatak očekuje 'bile', riječ je o ponajboljoj španjolskoj momčadi i ovogodišnjem polufinalistu Lige prvaka, ali događala su se i veća čuda u nogometnoj povijesti pa zašto onda ne bi Hajduk skalpirao i Villarreal?
Vidi originalni članak

Još sam jedna stepenica ostala je Hajduku na putu do grupne faze Konferencijske lige, ali ona nije mogla biti zahtjevnija i teža. Splićani danas od 20.45 gostuju kod Villarreala u prvoj utakmici play-offa Konferencijske lige. El Madrigal se obnavlja pa će se utakmica igrati u Valenciji na stadionu Levantea. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pakleno težak zadatak očekuje 'bile', riječ je o ponajboljoj španjolskoj momčadi i ovogodišnjem polufinalistu Lige prvaka, ali događala su se i veća čuda u nogometnoj povijesti pa zašto onda ne bi Hajduk skalpirao i Villarreal? Navijači su godinama čekali ovo. Prošle su 32 godine otkako je Hajduk izbacio klub iz Lige petice (Torino), a deset godina otkako je na Poljudu gostovao Inter.

Nakon brojnih razočaranja, ispadanja od malteških, gruzijskih i kazahstanskih predstavnika, svi dozivaju konačno neki uspjeh u Europi. 'Bili' su posljednji put u grupnoj fazi europskog natjecanja igrali prije 12 godina. Pozitiva je u zraku, svi čekaju, osjećaju kako je taj trenutak konačno došao. 

BILO KUDA, BILI SVUDA Hajdukovo gostovanje izazvalo veliki interes: Njemački Bild će prenositi susret s Villarrealom

- Unai Emery je jedan od najboljih trenera na svijetu, pratio sam njegovu karijeru u svim klubovima, pa i u Villarrealu. Oni igraju 4-4-2, usko između linija, kad napadaju igraju po dubini, bit će dosta izazova jer mi u Hrvatskoj ne igramo često s takvim suparnicima. Ne gledamo na ovu utakmicu kao na utakmicu s pritiskom, nego kao priliku i izazov. Oni su skuplji, igrali su završnicu Lige prvaka, protiv najboljih u domaćoj ligi i ako moji igrači daju sve od sebe već samo to je velika stvar. Što se tiče postavke, vidjet ćemo koliko će mijenjati u odnosu na Valladolid. Očekujem ih u 4-4-2 kao i tada, dobro smo ih skautirali i znamo sve o njihovim igračima i koje igrače moramo paziti, koje neutralizirati - rekao je trener Hajduka Valdas Dambrauskas uoči utakmice. 

Ulaznice za uzvratni susret na Poljudu već su gotovo rasprodane i to tjedan dana prije utakmice. Vatrena atmosfera dočekat će 'žutu podmornicu' i neka to bude poticaj hajdukovcima za borbenu, srčanu i 'mušku' utakmicu. Hajduk nema što izgubiti, pritisak je na Villarrealu, a igrači ovaj dvomeč moraju gledati kao nagradu za trud i rad. Priliku da se dokažu na najvećoj sceni. 

Naravno, jako puno toga će ovisiti o prvoj utakmici u Valenciji. Senzacionalna pobjeda, remi pa i minimalni poraz dali bi Hajduku mogućnost da pred svojim navijačima odlučuje o plasmanu u Konferencijsku ligu.

Prijenos utakmice iz Valencije moći ćete pratiti na HRT 2, ali i Hajduk Digital TV-u. 

POGLEDAJTE NOVU NAVIJAČKU PJESMU

Idi na 24sata

Komentari 118

  • user_443382 18.08.2022.

    Ide...ide....4 komada su već dobili.

  • Jaznamnajbolje2 18.08.2022.

    Biti će zanimljiva utakmica sa puno golova.

  • pegla4 18.08.2022.

    Ako izdrže pritisak prvih 90 min i ne prime pogodak imaju minimalno nerješeno. Ajmo bili ❤️💙

Komentiraj...
Vidi sve komentare